Instellingen

Eljero Elia na veertien jaar terug bij ADO Den Haag

Eljero Elia in zijn eerste seizoen bij ADO Den Haag
Eljero Elia in zijn eerste seizoen bij ADO Den Haag © ANP

DEN HAAG - Eljero Elia keer terug bij ADO Den Haag. De aanvaller en oud-international tekent nog niet definitief, maar gaat eerst alleen meetrainen met de Haagse club. De situatie van ADO is nu dusdanig dat de club Elia nog niet definitief kan vastleggen. Als de club in rustiger vaarwater is, is dat wel de bedoeling van club en speler.

Elia komt zo na vele omzwervingen in binnen- en buitenland weer terug bij de club waar hij zijn profcarrière begon. Op 23 januari 2005 maakte hij zijn debuut voor ADO in een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, toen hij inviel voor Geert den Ouden.

Elia speelde uiteindelijk zestig officiële wedstrijden in drie seizoenen voor ADO, waarna hij in 2007 vertrok naar FC Twente. Daarna kwam hij uit voor onder andere HSV, Juventus, Feyenoord en Istanbul Basaksehir. Met die laatste drie ploegen werd hij landskampioen. Vorig seizoen kwam de vleugelaanvaller uit voor FC Utrecht.

Voorlopig geen onderdeel van de selectie

De afgelopen weken had de oud-international meerdere gesprekken met de clubleiding van ADO over zijn terugkeer naar de club. Vanwege de financiële problemen waar de club mee kampt, kan ADO Elia voorlopig nog niet toevoegen aan de selectie.

Wat Elia betreft is dat geen probleem: "Natuurlijk zou het prachtig zijn om mijn carrière af te sluiten bij de club waar het voor mij allemaal begon, maar in deze fase wil ik ADO Den Haag helpen waar mogelijk", zegt Elia. "Op dit moment kijk ik er vooral naar uit om met de groep mee te trainen. En wat er verder gaat gebeuren, wacht ik rustig af."

Twee interlandgoals

De nu 34-jarige voetballer speelde ook dertig interlands voor het Nederlands elftal. Hij scoorde twee keer in die wedstrijden. Zo viel de Hagenaar onder andere in tijdens de verloren WK-finale van 2010 tegen Spanje.