Tweede goud is binnen: Diede de Groot heeft alle rolstoeltennisprijzen gewonnen

Diede de Groot poseert met haar gouden medaille
Diede de Groot poseert met haar gouden medaille © ANP
ALPHEN AAN DEN RIJN - Diede de Groot heeft zaterdag haar tweede gouden medaille op de Paralympische Spelen veroverd binnen 24 uur. Nadat de 23-jarige speelster van Nieuwe Sloot uit Alphen aan den Rijn vrijdag het enkelspeltoernooi op haar naam schreef, was ze zaterdag met Aniek van Koot de sterkste in het dubbelspel. Van de Britsen Lucy Shuker en Jordanne Whiley werd de finale met 6-0, 6-1 gewonnen.
Elke prestigieuze rolstoeltennisprijs die je maar kunt winnen, heeft Diede de Groot inmiddels gewonnen. Van de wereldtitel in het enkel- en dubbelspel, tot paralympisch enkel- en dubbelgoud. En ook op grandslamtoernooien Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open was ze al eens de beste in het enkelspel- en dubbelspeltoernooi.
Toch is er nog één missie te voltooien: het binnenslepen van de golden slam. De Groot heeft in 2021 al de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon gewonnen. Nu ook de Paralympics in de wacht gesleept zijn, vliegt De Groot zondag vanuit Tokio (Japan) naar New York (Verenigde Staten) voor de US Open. Als Diede de Groot ook de US Open wint, is de golden slam - die slechts eens in de vier jaar te verzilveren valt - een feit.