Derde divisie: VVSB koploper, FC Lisse boekt eerste zege van het seizoen

VVSB was met 1-2 te sterk voor Excelsior '31
VVSB was met 1-2 te sterk voor Excelsior '31 © Orange Pictures
REGIO - VVSB is de nieuwe koploper van de derde divisie. Een 1-2 overwinning op Excelsior'31 brengt de Noordwijkerhouters op zeven punten uit drie wedstrijden. FC Lisse was in eigen huis met 3-0 te sterk voor DOVO, terwijl Ter Leede onderuitging op bezoek bij Sportlust '46. Bekijk in dit artikel wie de doelpuntenmakers waren.

Excelsior'31 - VVSB

VVSB heeft op bezoek bij Excelsior'31 de tweede zege van het seizoen uit het vuur gesleept. Givan Werkhoven schoot de thuisploeg na rust op een 1-0 voorsprong, maar het duurde niet lang voordat Matthieu van den Assem namens VVSB orde op zaken stelde. Raygivano Dompig bezorgde de ploeg uit Noordwijkerhout in de slotseconde de overwinning, waardoor VVSB de nieuwe koploper is in de derde divisie zaterdag.
Scoreverloop: 1-2 (0-0)
  • 1-0 Werkhoven
  • 1-1 Van den Assem
  • 1-2 Dompig

FC Lisse - DOVO

'Hier moeten we het maar eens over gaan hebben', zei FC Lisse-verdediger David Verweij vorige week zaterdag na de met 1-0 verloren derby tegen Ter Leede. Zo zwak als Lisse toen voor de dag kwam, zo overtuigend won het zaterdagmiddag van DOVO.
Op eigen veld kwamen de Lissenaren via Toon Zwetsloot op voorsprong, waarna de geel-blauwen op zoek gingen naar de 2-0. Pas na de tweede gele kaart van DOVO-speler Colin van Gelderen lukte het de ploeg uit de Bollenstreek om de kansen om te zetten in doelpunten. Vlak voor tijd vonden Jeffrey Klijbroek en Enzo Stroo het net.
Scoreverloop: 3-0 (0-0)
  • 1-0 Zwetsloot
  • 2-0 Klijbroek
  • 3-0 Stroo

Sportlust '46 - Ter Leede

Ter Leede heeft haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. Noah Marti, die Ter Leede vorige week naar de winst in de derby tegen FC Lisse schoot, hielp zijn ploeg op voorsprong, maar zag hoe Quincy Arends op slag van rust de gelijkmaker tegen de touwen werkte. Na iets minder dan een uur spelen viel het doek voor Ter Leede. Daan Walraven werkte de bal ongelukkig in zijn eigen doel, waardoor Ter Leede met lege handen huiswaarts keerde.
Scoreverloop: 2-1 (1-1)