ADO Den Haag in Haags Kwartiertje langs FC Eindhoven: 4-2

Amar Catic was met twee treffers de man van de wedstrijd
Amar Catic was met twee treffers de man van de wedstrijd © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd FC Eindhoven met 4-2 verslagen. Tot tweemaal toe kwam ADO op achterstand, maar mede door de steun van het publiek knokte de thuisploeg zich terug.
ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en kwam via Thomas Verheydt, die in de punt van de aanval stond, bijna direct op voorsprong. Na een goede combinatie met de rappe Amar Catic knikte Verheydt de bal buiten bereik van doelman Nigel Bertrams op de paal. Diezelfde Bertrams kon even later maar ternauwernood voorkomen dat de spits alsnog de openingstreffer op zijn naam zette. Ditmaal plukte hij de bal met een zweefduik uit de kruising.
In de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen NAC Breda was de Haagse vijfmansverdediging uiterst kwetsbaar. Ook tegen de ploeg uit Eindhoven, waarbij ADO met vier verdedigers speelde, zag de defensie er na ruim een half uur spelen niet goed uit. Jort van der Sande profiteerde en zette zijn ploeg daarmee op een onverdiende voorsprong.

Catic met een schitterende gelijkmaker

Nasser El Khayati vertrok deze zomer uit Den Haag, maar leek vlak voor rust even teruggekeerd in het Cars Jeans Stadion. Verheydt verlegde het spel naar Catic die de bal op zijn beurt op 'El Kyahati-achtige wijze' in het doel plaatste. Catic draaide de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in de verre hoek: 1-1.
Na rust kwam de thuisploeg opnieuw op achterstand. Jort van der Sande zette dankzij een blunderende Luuk Koopmans zijn tweede doelpunt op zijn naam. In plaats van de bal weg te boksen, tikte Koopmans de bal recht in zijn eigen doel.

Bourard maakt zijn rentree

ADO moest in de achtervolging, maar verloor zijn grip op de wedstrijd. Een strafschop was nodig om de spanning terug te brengen. Sem Steijn, die tegen FC Volendam ook al vanaf elf meter mocht aanleggen, schoot de bal overtuigend in de hoek.
Invaller Sami Bourard besliste in het 'Haags Kwartiertje' de wedstrijd door de bal al vallend achter Bertrams te werken. Bourard vertrok vorig jaar nog naar het Hongaarse MOL Fehérvár FC, maar keerde deze week terug naar de Hofstad. Catic deed met zijn tweede treffer nog een extra duid in het zakje. Vrijdag staat de volgende wedstrijd voor ADO op het programma. Dan is TOP Oss de tegenstander.

Scoreverloop ADO Den Haag - FC Eindhoven: 4-2 (1-1)

  • 37. 0-1 Van der Sande
  • 45. 1-1 Catic
  • 56. 1-2 Van der Sande
  • 73. 2-2 Steijn (strafschop)
  • 78. 3-2 Bourard
  • 87. 4-2 Catic
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Kemper; Klas (Bourard); Besuijen; Verheydt; Seedorf (Severina); Breinburg (Komljenovic); Amofa; Steijn; Catic; J. Mulder (M. Mulder)
Opstelling FC Eindhoven: Bertrams; Amevor; Peijnenburg; Bogaers; Van Son (Van Rosmalen); Dahlhaus (Huybers); Van der Sande (Brym); Sleegers; De Keersmaecker; Vermeulen; Rácz
Scheidsrechter: Jannick van der Laan
Gele kaart: Klas; Steijn; Verheydt; Kemper; Catic (ADO Den Haag) Van der Sande (FC Eindhoven)
Rode kaart: -