Sport

CPC Loop Den Haag gaat niet door

Finish van de CPC Loop
Finish van de CPC Loop © ANP
DEN HAAG - De NN CPC Loop Den Haag op zondag 26 september gaat niet door. Het evenement wordt vanwege de coronamaatregelen verplaatst naar zondag 13 maart 2022.
'Na uitvoerig overleg met de gemeente Den Haag is vastgesteld dat het organiseren van een mega-evenement met ruim 40.000 deelnemers en een veelvoud aan toeschouwers op korte termijn niet realistisch is', aldus de organisatoren. Er zouden te veel onzekerheden zijn over de manier waarop de CPC Loop eventueel door zou kunnen gaan.
'Zelfs áls de anderhalvemeterregel voor die datum zou worden losgelaten, moeten wij vrijwel zeker met andere beperkende coronabepalingen rekening houden', laat organisator Mario Kadiks in een reactie weten. Vooral het vele publiek is hierin een dilemma voor de organisatie.

Virtueel

In eerste instantie was de organisatie nog optimistisch over het laten doorgaan van de CPC, door mogelijke versoepelingen op 20 september. De organisatie had gehoopt al eerder duidelijkheid te krijgen hierover, maar dat is niet gebeurd. 'We willen niet blijven afwachten en het risico nemen dat de CPC Loop Den Haag alsnog op het laatste moment moet worden afgelast. De deelnemers dienen tijdig te weten waar ze aan toe zijn.'
Waarom kan een ander groot sportevenement, de Formule 1-grand prix in Zandvoort, wél doorgaan en de CPC Loop niet? Dat legt organisator Mario Kadiks uit.
Waarom wel grand prix in Zandvoort maar geen CPC Loop in Den Haag?
De CPC Loop wordt doorgaans begin maart gehouden. Vanwege de corona-uitbraak was het al uitgesteld naar dit najaar. De volgende editie staat nu gepland voor 13 maart volgend jaar. Wel wordt er een eind september een virtuele variant van de populaire hardloopwedstrijd georganiseerd.