ADO ook tegen TOP Oss verdedigend kwetsbaar: 'In de rust ben ik behoorlijk boos geworden'

ADO Den Haag-trainer Ruud Brood
ADO Den Haag-trainer Ruud Brood © Soccrates Images
DEN HAAG - 'Ik ben in de rust wel boos geworden hoor', zegt ADO Den Haag-trainer Ruud Brood na het 3-3 gelijkspel tegen TOP Oss. Tot tweemaal toe gaf zijn ploeg een voorsprong weg. 'De hardheid die van de jongens wordt gevraagd, ontbrak. Dat moeten ze leren.'
'TOP Oss speelde precies zoals ik verwachtte', blikt Brood terug. 'Om dit soort wedstrijden te winnen, moet je hard en meedogenloos zijn. Dat zag ik in de eerste helft niet.'
ADO Den Haag kwam via Thomas Verheydt (0-1) en Samy Bourard (1-2) op voorsprong, maar hield deze beide keren niet vast. 'De concentratie miste en de échte wil om te winnen.'

'Het is jammer dat dit allemaal op een wedstrijddag gebeurt'

De Residentieclub knokte zich vlak voor tijd toch nog terug tot 3-3. 'Aan het eind van de tweede helft zag je gelukkig dat wel het wel kunnen. We creëerden toen wel kansen, maar in de eerste helft was het allemaal veel te makkelijk.'
'Het was een bijzondere dag', vervolgt de Haagse oefenmeester zijn verhaal. Nog altijd heeft ADO geen nieuwe eigenaar gevonden. 'Het is geloof ik al voor de vierde keer dat er iets op een wedstrijddag gebeurt bij de club. Ik vind het knap hoe mijn jongens daar mee om zijn gegaan. Ga er maar aanstaan om dan nog met plezier en bravoure te spelen. Het is jammer dat dit steeds op de wedstrijddag gebeurt, maar mijn ploeg heeft het goed gedaan.'