Hockey: Eva de Goede debuteert met assist en overwinning bij HGC

Eva de Goede tijdens haar debuut voor HGC
Eva de Goede tijdens haar debuut voor HGC © OrangePictures.nl
DEN HAAG - Hockeyster Eva de Goede heeft haar debuut bij HGC met een overwinning opgeluisterd. In Utrecht werd met 2-1 gewonnen van Kampong. De 32-jarige speelster was middels een assist betrokken bij het laatste doelpunt dat op naam kwam van Isis van Loon.
De Goede maakte deze zomer de opvallende overstap van Amsterdam naar HGC. 'Ik woon hier in Den Haag en wilde graag spelen in de stad waar ik woon. Dat was mijn grootste reden', vertelde De Goede eerder over haar overstap. 'Ik zie het echt als een mooie uitdaging om een nieuw avontuur aan te gaan. Om uit mijn comfort-zone te stappen. Daar kan ik als speelster zelfs nog van groeien. Dat is de allergrootste reden.'
De hockeysters van Klein Zwitserland zijn de competitie ook met een overwinning gestart. In Rotterdam werd met 3-2 van Victoria gewonnen. HDM verloor op bezoek bij Hurley met 1-0.

Mannen

De mannen van HGC verloren in de seizoensouverture met 2-1 van Bloemendaal. Klein Zwitserland deed het beter. In eigen huis werd met 4-3 van Tilburg gewonnen.