Tweede divisie: Rijnsburgse Boys verliest van HHC Hardenberg, VV Noordwijk steelt overwinning

Rijnsburgse Boys heeft de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg met 2-1 verloren
Rijnsburgse Boys heeft de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg met 2-1 verloren © Orange Pictures
REGIO - VV Katwijk heeft de koppositie in tweede divisie heroverd door SVV Scheveningen in eigen huis met 3-1 te verslaan. VV Noordwijk won diep in blessuretijd van De Treffers, terwijl in de extra tijd juist onderuit ging tegen Excelsior Maassluis. Rijnsburgse Boys heeft zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. HHC Hardenberg was met 2-1 te sterk.

VV Noordwijk - De Treffers

VV Noordwijk heeft op eigen veld een gestolen overwinning geboekt. De Treffers was negentig minuten lang de betere ploeg, maar kwam door een uitstekend keepende Lars Jansen niet aan scoren toe. De doelman speelde de wedstrijd van zijn leven.
Noordwijk kwam dit seizoen nog in geen enkele wedstrijd op voorsprong, maar scoorde zaterdagmiddag diep in blessuretijd de onverdiende 1-0. Rob Overvliet kopte zijn ploeg naar de drie punten.
Rob Overvliet na VV Noordwijk - De Treffers:

Scoreverloop: 1-0 (0-0)

1-0 Overvliet
Nederlaag bij Noordwijk brengt Jan de Jonge niet in de war: 'Eén van onze beste wedstrijden'
Noordwijk-aanwinst Lars Jansen keept de wedstrijd van zijn leven

Excelsior Maassluis - Quick Boys

Quick Boys heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis door een doelpunt van Kevin Dercks in blessuretijd met 2-1 verloren. Tommy Bekooij, die verantwoordelijk was voor de Katwijkse 0-1, scoorde het tweede doelpunt van het seizoen voor Quick Boys.
De ploeg van Edwin Grünholz was in de eerste helft de betere, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Met vier punten uit vijf wedstrijden is Quick Boys terug te vinden in de staart van de ranglijst.

HHC Hardenberg - Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys heeft op bezoek bij HHC Hardenberg haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. Vorige week won de ploeg van Henk Wisman de burenruzie tegen VV Katwijk nog knap met 2-0.
In Hardenberg kwamen de Rijnsburgers al vroeg op achterstand. Jurjan Mannes kopte raak. 'De Uien' hadden voor rust weinig in te brengen tegen de veel sterkere thuisploeg die nog voor rust op 2-0 kwam. Jeroen Spruijt maakte het in de tweede helft nog spannend met de aansluitingstreffer, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met lege handen van het veld stapte.

Scoreverloop: 2-1 (2-0)

• 1-0 Mannes
  • 2-0 Van der Leij
  • 2-1 Spruijt

VV Katwijk - SVV Scheveningen

VV Katwijk heeft de koppositie in de Jack's League heroverd. SVV Scheveningen werd op Sportpark de Krom met 3-1 verslagen. Mike de Niet schoot 'de Schollekoppen' verrassend op voorsprong, maar door doelpunten van Marciano Mengerink en topscorer Ahmed El Azzouti ging Katwijk met een 2-1 voorsprong de rust in.
Na rust mocht Mengerink vanaf de stip zijn tweede treffer van de middag maken. Een overtreding op Tim Freriks, die de geschorste aanvoerder Robert Susan verving, was de aanleiding voor de strafschop.