ADO legt na roerige week Jong PSV over de knie: 0-1

Samy Bourard maakte het enige doelpunt van de wedstrijd
Samy Bourard maakte het enige doelpunt van de wedstrijd © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft in de Keuken Kampioen Divisie haar vierde overwinning van het seizoen geboekt. In Eindhoven werd Jong PSV met 0-1 verslagen. Samy Bourard maakte na 42 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.
Bij ADO begon Sem Steijn op de bank. De creatieve middenvelder moest Samy Bourard, Gregor Breinburg en Dhoraso Moreo Klas voor zich dulden en was daardoor het kind van de rekening.
Vanaf de kant zag hij hoe ADO op sportcomplex De Herdgang het initiatief nam. Onder andere Thomas Verheydt en Breinburg waren met een gevaarlijke kopbal en een schot op de paal dicht bij de openingstreffer.

Samy Bourard met zijn derde doelpunt

Op slag van rust brak Bourard de ban in Haags voordeel. Een snel genomen vrije trap kwam terug voor de voeten van de rappe Belg die voor de derde wedstrijd op rij raak schoot.
Ook in de tweede helft hadden de Hagenaars niet veel te duchten van de beloften uit Eindhoven. Jeremy Antonisse was namens de thuisploeg nog gevaarlijk met een harde knal, maar schoot hoog in het ballennet.

Dertien of zeven punten?

Door deze overwinning stijgt ADO naar een gedeelde derde plaats in de eerste divisie. Hoeveel er van de dertien behaalde punten over een aantal weken nog over zijn, is nog maar de vraag. Dinsdag bracht de licentiecommissie van de KNVB ADO voor de tweede keer drie punten in mindering, waartegen de ploeg uit de Hofstad in beroep is gegaan.
Vrijdag staat de volgende wedstrijd voor Ruud Brood en zijn mannen op het programma. Dan komt Roda JC op bezoek in het Cars Jeans Stadion.

Scoreverloop Jong PSV - ADO Den Haag: 0-1 (0-1)

• 42. 0-1 Bourard
Opstelling Jong PSV: Müller; Markelo; Van de Blaak (Luis); Vos; Öppegard (Bahadir); Matuta; Bakayoko; Doudah (Colyn); Touré (Romero); Kjolo; Antonisse (Sealy)
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Matthys; Kemper; Klas; Besuijen (Severina); Verheydt; Bourard (Seedorf); Mulder; Breinburg; Amofa; Catic (Steijn)
Scheidsrechter: Nick Smit
Gele kaart: Markelo (Jong PSV) Breinburg; Verheydt; Amofa (ADO Den Haag)