ADO doet door winst mee om periodetitel: 'We gaan het nog spannend maken'

© Soccrates Images
DEN HAAG - 'Dit was zeker niet onze beste wedstrijd, maar we stappen met een lekker gevoel de bus in', zegt een opgeluchte ADO Den Haag-trainer Ruud Brood na de benauwde 0-1 overwinning tegen Jong PSV. In Eindhoven maakte Samy Bourard vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd, waardoor ADO meedoet in de strijd om de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. 'Vrijdag moeten we tegen Roda JC zien hoe het gaat, maar we kunnen het spannend maken. We moeten gas geven. Vandaag was het met hangen en wurgen.'
ADO domineerde tegen de beloften van PSV, maar kwam in Eindhoven niet verder dan slechts één treffer. 'We hebben zeker in de eerste helft kansen gecreëerd, maar hadden het zwaar', zegt Brood na afloop. 'Omdat we in de tweede helft niet scoorden, bleef het spannend en dan hoeft het balletje maar een keer verkeerd te vallen. Dan is het lekker als je wint.'
Ook voor aanvoerder Boy Kemper, die zijn ploeg de overwinning over de streep zag trekken, maakt het niet uit hoe ADO heeft gewonnen. Zolang de punten maar naar Den Haag gaan. 'De drie punten zijn het belangrijkst. De afgelopen weken beslisten wij de wedstrijden in het slot, omdat we fit zijn, maar vandaag was dat niet het geval. Jong PSV bleef maar knallen en gaan, dus gelukkig hebben we het verdedigend goed neergezet. Nu moet de focus op vrijdag.'

'Lekker bovenin'

In eigen huis ontvangt ADO, de gedeelde nummer drie/vier van de ranglijst, Roda JC. Met nog twee wedstrijden te gaan, strijdt de Haagse formatie mee om de periodetitel. 'Als het team nog meer geloof heeft en kritisch is zoals vandaag na afloop, wordt het spannend’, zegt Brood. ‘We zitten lekker bovenin.'