Instellingen

Ongeneeslijk zieke ADO-fan Dani (21) krijgt massaal applaus tijdens wedstrijd

Voor de wedstrijd ging de selectie op de foto met Dani
Voor de wedstrijd ging de selectie op de foto met Dani © Soccrates Images
De ADO-spelers droegen speciale shirts in de warming-up
De ADO-spelers droegen speciale shirts in de warming-up © Soccrates Images

DEN HAAG - De wedstrijd ADO Den Haag tegen Roda JC is vrijdagavond in de 21ste minuut korte tijd stilgelegd voor een massaal applaus voor de ongeneeslijk zieke Dani Ebben. Samen met de supporters klapten de selecties van ADO en Roda JC voor de 21-jarige ADO-fan die al drie jaar tegen kanker vecht. Onlangs kreeg Dani te horen dat hij is uitbehandeld.

Ook tijdens de warming-up stonden de spelers stil bij het verhaal van de ADO-fan in hart en nieren. In speciale shirts met de teksten 'Zonder strijd geen overwinning' en 'You'll never walk alone' werd hun medeleven getoond.

Dani werd al eerder verrast door zijn geel-groene liefde. Zo werd hij vorige week samen met zijn familie voor een verrassing naar het Cars Jeans Stadion gehaald waar hij werd toegezongen door zo'n 500 supporters. Ook mocht hij langs bij de training van het eerste elftal en kreeg hij een gesigneerd shirt van de spelers overhandigd. De voetballiefhebber verzamelt voetbalshirts. Zijn verzameling is inmiddels uitgebreid met shirts van onder andere Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Diego Maradona.

ADO Den Haag won de wedstrijd tegen Roda JC met 2-0.

Dani tijdens het massale applaus voor hem tijdens de wedstrijd ADO - Roda JC
Dani tijdens het massale applaus voor hem tijdens de wedstrijd ADO - Roda JC © Omroep West