Honderden ADO-fans vieren feest bij spelersbus na behalen periodetitel

De spelers werden onthaald met vuurwerk en fakkels
De spelers werden onthaald met vuurwerk en fakkels © Regio15
DEN HAAG - Een paar honderd fans van ADO Den Haag hebben midden in de nacht de spelersbus verwelkomd bij het Cars Jeans Stadion. ADO sleepte vrijdagavond de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie in de wacht, door in Maastricht met 2-6 van MVV te winnen. Reden voor een groot feest toen de bus om 1.30 uur aankwam in Den Haag.
De supporters, die lang in de regen stonden te wachten op hun helden, onthaalden de spelers met vuurwerk, fakkels en gezang. De spelers deden vanuit de bus vrolijk mee.
De spelers deden vanuit de bus mee met het feest
De spelers deden vanuit de bus mee met het feest © Regio15
'Ik ben trots en hartstikke blij voor de supporters die nu zo'n zware tijd doormaken', zei ADO-trainer Ruud Brood na de gewonnen wedstrijd. 'De muziek staat keihard aan, de jongens gaan los en er wordt geschreeuwd om bier. Voorlopig hebben we onze doelstelling behaald, want als we eraan toekomen spelen we aan het eind van het seizoen gewoon nacompetitie.'
Onderweg van Maastricht naar Den Haag was het ook al feest in bus.

Zes punten in mindering

Afgelopen donderdag kreeg ADO van de KNVB te horen dat het aan het eind van het seizoen zes competitiepunten kwijtraakt. De licentiecommissie van de KNVB heeft tot de maatregel besloten, omdat de club haar begroting nog altijd niet op orde heeft. De aftrek geldt niet voor het puntenaantal in de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie.
Aanvoerder Boy Kemper tilt het bronzen schild de lucht in
Aanvoerder Boy Kemper tilt het bronzen schild de lucht in © Soccrates Images