Instellingen

Van Duijvenbode in eerste ronde onderuit van darttoernooi dat hem beroemd maakte

Dirk van Duijvenbode tijdens zijn partij tegen Luke Humphries
Dirk van Duijvenbode tijdens zijn partij tegen Luke Humphries © PDC / Lawrence Lustig
'S-GRAVENZANDE - Dirk van Duijvenbode is in de eerste ronde van de World Grand Prix uitgeschakeld door de Engelsman Luke Humphries. De darter uit 's-Gravenzande moest in Leicester met 2-0 in sets het hoofd buigen. Vorig jaar behaalde Van Duijvenbode nog de finale van het prestigieuze toernooi, dat betekende de internationale doorbraak voor Aubergenius.
Bij de World Grand Prix moeten de spelers een leg met een dubbel beginnen en met een dubbel eindigen. Dat ging de Westlander niet goed af. Hij verloor de eerste set met 1-3.
De tweede set gaf hij wat meer tegengas, maar Van Duijvenbode was niet in staat Humphries echt pijn te doen. De Engelsman maakte de partij met zijn tweede wedstrijdpijl af en won de tweede set met 3-2.

Van Duijvenbode kan trainen op zijn werk

Een heel ander beeld in vergelijking met vorig jaar. Toen werd Aubergenius door zijn finaleplaats in de World Grand Prix een gevestigde naam in de dartwereld. Dat kwam mede door Arjan van Onselen en Peter van Onselen, de broers zijn eigenaar van de auberginekwekerij waar Van Duijvenbode werkt. 'Hij doet hier de administratie', vertelt Arjan daarover. 'Maar op een gegeven moment merkten we dat zijn trainingsschema in het gedrang kwam. Toen hebben we voorgesteld, waarom train je dan niet onder werktijd?'
En zo geschiedde. De broers bouwden een kroeg na, inclusief dartbaan. 'Sinds hij hier traint, gaat het ook steeds beter', voegt Peter eraan toe. 'We hebben altijd in hem geloofd, hij is gewoon steengoed.' De cijfers bevestigen dit: de Westlander staat ondanks zijn toernooiverlies negentiende op de wereldranglijst.