Goede prestaties ADO-speler Steijn bij Omroep West wel beloond

Sem Steijn scoort tegen MVV
Sem Steijn scoort tegen MVV © SoccratesImages.com
DEN HAAG - De feestweek van ADO Den Haag zit er inmiddels op. Na het behalen van de periodetitel was het wachten op een individuele prijs voor de beste speler van de periode, maar niets blijkt minder waar. Geen enkele ADO-speler is opgenomen in die verkiezing. En dat vinden wij van Omroep West opvallend. Tijd voor een eigen verkiezing.
Want met vijf doelpunten en twee assists in negen wedstrijden heeft middenvelder Sem Steijn een groot aandeel in het succes. In de beslissende wedstrijd scoorde hij zelfs twee keer, waar met name zijn tweede doelpunt deed denken aan de glorietijden van Dennis Bergkamp. 'Dat zegt wel iedereen ja', zegt Steijn. 'De bal viel achter mij, echt schieten lukte niet, dus het was of aannemen, of dit. En ik koos voor het tweede. Die ging er lekker in, geweldig.'

De nuchtere middenvelder zegt niet verbaasd te zijn dat zijn naam niet in het rijtje genomineerden stond. 'Nee, zeker niet. Er zijn een hoop goede spelers in de Keuken Kampioen Divisie. Ik dacht wel, dat als je de periodetitel pakt, dat er dan iemand genomineerd zou zijn. Dat was niet het geval, maar ik begrijp dat jij wil horen dat ik er bij moest zitten', countert Steijn met een lach terug. 'Ik vind het wel leuk om te horen, het maakt me trots', aldus Steijn die van de sportredactie van Omroep West een vervangende 'prijs' in ontvangst mocht nemen en zo alsnog de beste speler van de periode werd.