Instellingen

Katwijk-speler Ahmed El Azzouti: 'Wedstrijden tussen Katwijk en Kozakken Boys zijn altijd beladen'

Ahmed El Azzouti
Ahmed El Azzouti © Orange Pictures
KATWIJK - Zaterdag speelt Katwijk als koploper van de Tweede Divisie een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. Een wedstrijd met een verleden. Want in mei 2018 werd Katwijk na een zwaarbevochten 0-0 tegen de ploeg uit Werkendam kampioen in de Tweede Divisie. Een van de spelers die destijds uitkwam voor Kozakken Boys is Ahmed El Azzouti. Tegenwoordig maakt hij zijn doelpunten voor Katwijk.
'Robbert Susan begint nog wel eens over die wedstrijd ja', vertelt El Azzouti. 'Herinner je die wedstrijd nog? Of, ben jij wel eens kampioen geworden, zegt 'ie dan.' El Azzoutti vertelt het nu met een lach, maar destijds waren de druiven zuur voor hem en zijn toenmalige club Kozakken Boys. Ze hadden één doelpuntje nodig voor het kampioenschap, maar ook topschutter El Azzouti kreeg de bal er niet in. 'Ik heb wel wat kansjes gehad ja, die wedstrijd had makkelijk anders kunnen lopen. Maar het is zoals het is'.
Ahmed El Azzouti over de kampioenswedstrijd Kozakken Boys - Katwijk uit 2018: 'Ik kreeg wel wat kansjes ja'

Beladen wedstrijd

Zaterdag reist Katwijk opnieuw als koploper naar Kozakken Boys, momenteel de nummer 11. Toch zegt de stand op de ranglijst volgens El Azzouti niets over het verloop van de wedstrijd in Werkendam. 'Als Katwijk en Kozakken Boys tegen elkaar spelen, zijn het altijd beladen wedstrijden. Ik denk dan ook dat er aan beide kanten veel los gaat komen. Kozakken Boys heeft de punten hard nodig. En wij eigenlijk ook. Want wij willen tot en met de laatste wedstrijd die koppositie vasthouden.'