Scheveningen en Noordwijk komen niet tot scoren, Rijnsburg en Quick Boys winnen

REGIO - Katwijk heeft in de tweede divisie een achterstand omgebogen naar een 2-3 overwinning. Scheveningen en Noordwijk kwamen niet tot scoren (0-0). Rijnsburgse Boys won met 2-1 van ASWH. Quick Boys won in eigen huis met 2-0 van TEC uit Tiel.

Scheveningen - Noordwijk:

Op voorhand was het een mooie affiche, maar in de praktijk bleek er bar weinig te beleven op Sportpark Houtrust. Behalve wat gele kaarten, waren er weinig tot geen kansen te noteren voor beide ploegen.
Helaas wisten beide ploegen het dramatische niveau vast te houden in de tweede helft. Vlak voor tijd kreeg Scheveningen nog wel een kans, maar uit een voorzet werd de bal over de achterlijn gewerkt. Beide ploegen hielden uiteindelijk een punt over aan de verder bedroevende wedstrijd.
Scoreverloop: 0-0 (0-0)

Rijnsburgse Boys - ASWH:

Om 15.00 uur werd er afgetrapt op Sporpark Middelmors. Rijnsburgse Boys was de bovenliggende partij in de eerste helft en kwam in de negende minuut op voorsprong via Robbert Olijfveld, die zijn eerste basisplaats wist te bekronen met een doelpunt. ASWH kwam een paar keer goed weg in de eerste helft.
In de rust kwam Roderick Gielisse van Rijnsburgse Boys in het veld voor Bram de Bruin. In de 51ste werd een corner van Rijnsburgse Boys afgeslagen, maar de rebound werd vol op de pantoffel genomen door invaller Gielisse (2-0). In de 62ste minuut kreeg ASWH een penalty, na een ongelukkige handsbal van Dennis van der Plas. Luuk Admiraal wist namens ASWH het buitenkansje te benutten. De bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht konden de gelijkmaker niet meer forceren en dus bleven de punten in Rijnsburg.
Scoreverloop: 2-1 (1-0)
  • 1-0 Olijfveld
  • 2-0 Gielisse
  • 2-1 Admiraal

Kozakken Boys - Katwijk:

Door een wereldgoal van Thomas Marijnissen nam Kozakken Boys in de achtste minuut de leiding, maar de bezoekers uit Katwijk kwamen voor rust op 1-1 door Ahmed El Azzouti. Na een enerverende eerste helft, kwam de thuisclub in de tweede helft via een vrije trap van Yasin Ouja op voorsprong.
Na de goal van Kozakken Boys werd het de wedstrijd van de in de rust ingevallen Katwijk-aanvaller Marciano Mengerink. De aanvaller gooide zijn hele ziel en zaligheid in de wedstijd, wat resulteerde in een rake kopbal (2-2). Twee minuten later maakte de invaller ook nog de 2-3. De Katwijkers wisten de wedstrijd over de streep te trekken. In de slotfase kreeg El Azzouti van Kozakken Boys zijn tweede gele kaart na het wegschieten van de bal.

Quick Boys - TEC:

Quick Boys koos na de aftrap direct voor de aanval en kreeg vroeg in de wedstrijd al een paar goede kansen. In de 24ste minuut wist Quick Boys-aanvaller Darren Maatsen de score te openen met een fraaie boogbal. Vlak voor de rust werd TEC-aanvaller Sterling vrij voor de keeper gezet. Hij wist ook te scoren met een fraaie lob, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.
Vroeg in de tweede helft wist de mee opgekomen verdediger Staal de 2-0 binnen te prikken. TEC ging na de goal op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het was Quick Boys die de beste kansen kreeg om de score te vergroten. Beide ploegen wisten het net niet meer te vinden en eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor de Katwijkers.
Scoreverloop: 2-0 (1-0)