ADO bindt rivaal FC Den Bosch aan Haagse zegekar

© Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zondagmiddag de zevende overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd laagvlieger FC Den Bosch met 3-2 verslagen. Thomas Verheydt was goud waard voor de thuisploeg door alle Haagse doelpunten op zijn naam te zetten.
'KNVBmaffia' en 'Ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots' zijn de teksten die al vroeg in de wedstrijd op grote spandoeken met vuurwerk op Midden-Noord te lezen zijn. Ondanks dat de volgende puntenmindering alweer aanstaande lijkt, waren er bij ADO afgelopen week vooral lachende gezichten te zien. Na het behalen van de periodetitel en het nieuws dat de gemeente Den Haag bereid lijkt om de noodlijdende voetbalclub financieel bij te staan, wilde ADO tegen rivaal FC Den Bosch het positieve gevoel vasthouden.
ADO-supporters toonden na zes minuten spandoeken met vuurwerk
ADO-supporters toonden na zes minuten spandoeken met vuurwerk © Soccrates Images
Middenvelder Steijn heeft dit seizoen met vijf doelpunten en twee assists een groot aandeel in het Haagse succes. Ook tegen de Bosschenaren liet het 19-jarige talent zien dat hij beschikt over een neusje voor de goal. Nadat Verheydt hard tegen de paal kopte, zette Steijn in de rebound de openingstreffer op het scorebord. De bal bleek de lijn toch al gepasseerd te hebben, waardoor de goal op naam van de bonkige spits kwam.

Heer en meester

De thuisploeg was in de eerste helft heer en meester, maar ging met een 1-1 ruststand aan de thee. Roy Kuijpers, topscorer van de bezoekers, kwam in een counter als een duveltje uit een doosje tevoorschijn, nadat ADO eerder aan de andere kant voor hands appelleerde. Onder andere Samy Bourard kreeg even daarvoor al een mogelijkheid om de 2-0 te maken, maar miste één-op-één met doelman Wouter van der Steen.
Thomas Verheydt nam de Haagse doelpunten voor zijn rekening
Thomas Verheydt nam de Haagse doelpunten voor zijn rekening © Soccrates Images
Verheydt kopte zijn ploeg na rust voor de tweede maal op voorsprong. Terwijl ADO juist iets minder grip leek te hebben op Den Bosch dan in het eerste bedrijf, kopte de sterke spits diagonaal raak uit een afgemeten voorzet van Amar Catic. Doelman Van der Steen stond aan de grond genageld.

Rugby

Op rugby-achtige wijze en met vliegende tackles ging FC Den Bosch op zoek naar de gelijkmaker. De harde speelstijl mocht niet baten en leverde ADO zelfs een strafschop op. Vanaf de stip maakte Verheydt zijn hattrick compleet. Soufyan Ahannach deed nog iets terug in de extra tijd namens Den Bosch.
Na afloop werd het feest met de supporters gevierd
Na afloop werd het feest met de supporters gevierd © Soccrates Images
Vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma voor Ruud Brood en zijn mannen. In Helmond gaat ADO op zoek naar de achtste overwinning van het seizoen.

Scoreverloop ADO Den Haag - FC Den Bosch: 3-2 (1-1)

• 21. 1-0 Verheydt
  • 35. 1-1 Kuijpers
  • 55. 2-1 Verheydt
  • 84. 3-1 Verheydt (strafschop)
  • 92. 3-2 Ahannach
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Amofa, Kemper, Matthys; Klas, Breinburg, Steijn (Komljenovic), Bourard (Mulder); Besuijen, Verheydt (Van Mil), Catic (Seedorf)
Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Van den Bogert (Stiers), Van Grunsven, Van Beijnen, Salasiwa; Felida, Van der Heijden (Van Hedel), Mulders (Zuijderwijk); Hornkamp, Ahannach, Kuijpers (Berte)