Dames HGC winnen derby van Klein Zwitserland en melden zich in de top van de hoofdklasse

Strafcornerspecialist van HGC, Giselle Ansley
Strafcornerspecialist van HGC, Giselle Ansley © Orange Pictures
WASSENAAR - Dankzij twee benutte strafcorners van de Britse Giselle Ansley heeft HGC met 2-0 gewonnen van Klein Zwitserland. De ploeg uit Wassenaar klimt door de overwinning op de buren naar de derde plaats in de hoofdklasse. Ook HDM uit Den Haag deed goede zaken. Door een doelpunt van Tessa Clasener drie minuten voor tijd won de ploeg met 1-0 van Oranje-Rood. Bij de mannen verloor HGC en speelde Klein Zwitserland gelijk

Vrouwenhockey:

HGC - Klein Zwitserland

Het Haagse Klein Zwitserland begon sterk in Wassenaar en versierde vier strafcorners. Die gingen allemaal mis, waarna HGC het vanaf de cirkelrand mocht proberen. Specialist Ansley knalde meteen raak en na tien minuten ging de thuisploeg aan de leiding. Na de enerverende openingsfase, werd het duel weinig verheffend.
Daar kwam rond de 45ste minuut verandering in. Na twee strafcorners te hebben gemist, benutte Ansley de derde wel. Het betekende de 2-0 voorsprong. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar waardoor HGC na zes wedstrijden op 13 punten staat.
Scoreverloop: 2-0
  • 1-0 Giselle Ansley
  • 2-0 Giselle Ansley

HDM - Oranje-Rood

In een saai duel won HDM vlak voor tijd door een treffer van Clasener. De Haagse ploeg stijgt daardoor enkele plekken op de ranglijst en is terug te vinden op de zevende stek. Na een stroeve start is de ploeg van coach Ivar Knötsche alweer vier wedstrijden zonder nederlaag.
Scoreverloop: 1-0
  • 1-0 Tessa Clasener

Mannenhockey:

HGC - Oranje-Rood

In de slotminuten heeft HGC in eigen huis een gelijkspel uit handen laten glippen. Oranje-Rood, de nummer twee van de hoofdklasse scoorde via een strafcorner van Gijs van Merriënboer in de 68ste minuut de 1-2.
Even daarvoor had Kenta Tanaka een grote kans voor 'de Gazellen' gemist. De Japanner schoof de bal naast het vijandelijke doel. HGC staat met nog twee andere ploegen vierde in de hoofdklasse. Aan het einde van het seizoen geeft die plek recht op play-offs om de landstitel.
Scoreverloop: 1-2
  • 1-0 Johnston
  • 1-1 Galema
  • 1-2 Van Merriënboer

Rotterdam - Klein Zwitserland

Rotterdam en Klein Zwitserland hebben beide niet gescoord in een saai duel. Toch levert het punt dat de Haagse ploeg na zeventig minuten kreeg toch wat positiefs op. Door de nederlagen van Pinoke en HGC klimt Klein Zwitserland naar de gedeelde vierde plaats in de competitie.
Scoreverloop: 0-0
  • N.V.T.