Instellingen

Van Duijvenbode en De Zwaan krijgen uitnodiging voor World Series of Darts in Amsterdam

Dirk van Duijvenbode I
Dirk van Duijvenbode I © PDC

REGIO - Zowel Dirk van Duijvenbode uit 's-Gravenzande als Leidschendammer Jeffrey de Zwaan zullen eind oktober te zien zijn tijdens het prestigieuze darttoernooi World Series of Darts. De twee darters zijn door dartbond PDC uitgenodigd om op het podium van AFAS Live te spelen tegen de top van de dartwereld. De winnaar van het toernooi kan iets meer dan 80.000 euro op zijn rekening bijschrijven.

De World Series of Darts is een van de belangrijkste toernooien op de dartkalender. Naast de top 10 van de wereld (waaronder Michael van Gerwen) doen er ook spelers mee die uitgenodigd worden door de organisatie. De PDC heeft ervoor gekozen om daar in ieder geval de vier Nederlanders die na Van Gerwen het hoogst op de wereldranglijst staan aan toe te voegen. Van Duijvenbode met zijn negentiende plaats en De Zwaan op de 32ste stek behoren tot dat kwartet. Ook Vincent van der Voort (28ste) en Danny Noppert (22ste) mogen in het weekend van 29 tot en met 31 oktober aantreden.

Raymond van Barneveld is niet uitverkoren en dat is verrassend volgens de Delftse dartkenner Jaques Nieuwlaat. 'Geen Barney in Amsterdam, PDC kiest voor top vier Nederlanders op Order of Merit (wereldranglijst red.)', schrijft de commentator.

Deelname Barney nog niet helemaal uitgesloten

Toch is een deelname van de vijfvoudig wereldkampioen uit Den Haag nog niet helemaal uitgesloten. Op 18 oktober is er nog een kwalificatietoernooi voor de World Series of Darts waarbij vier kaarten te verdelen zijn. Op die manier zou Barney zich nog kunnen kwalificeren. Opvallend detail: Van Barneveld hield anderhalf jaar geleden nog zijn afscheidsavond in AFAS Live.