Fons Groenendijk vindt onderdak bij Turkse voetbalclub

Fons Groenendijk
Fons Groenendijk © Soccrates Images
LEIDEN - Leidenaar Fons Groenendijk wordt assistent-trainer bij de Turkse club Antalyaspor. De 57-jarige oud-trainer van ADO Den Haag gaat aan de slag als naaste assistent van de nieuwe hoofdtrainer Nuri Sahin. De voormalig international van Turkije werd vorige week aangesteld als speler-coach bij de huidige nummer veertien van de Turkse competitie.
Naast Groenendijk is ook de Nederlandse trainer Michael Lindeman als assistent-coach begonnen bij Antalyaspor, de club die nu getraind wordt door oud-Feyenoorder Sahin.
Groenendijk vertrok in september vorig jaar als assistent-trainer bij Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. Hij was bij ADO Den Haag werkzaam als hoofdtrainer van 8 februari 2017 tot 2 december 2019. Daags voor Sinterklaas stapte hij zelf op vanwege de teleurstellende resultaten van de in degradatienood verkerende club. Als speler droeg hij tussen 1982 en 1987 het geel-groen.

Aan de slag bij PEC Zwolle

Groenendijk was in februari dit jaar in beeld om als interim-coach bij PEC Zwolle aan de slag te gaan. De ex-prof zag af van een tijdelijk dienstverband bij de Eredivisieclub omdat 'het perspectief op de langere termijn ontbrak'. De club uit Overijssel staat momenteel laatste in de eredivisie.