Instellingen

ZZ Leiden begint Europees toernooi met overwinning op Grieken

Asbjorn Midtgaard van ZZ Leiden
Asbjorn Midtgaard van ZZ Leiden © Orange Pictures
LEIDEN - ZZ Leiden heeft in de eigen Vijf meihal met 71-63 gewonnen van Iraklis Thessaloniki. Het was de eerste poulewedstrijd in de FIBA Europa Cup, een basketbalcompetitie op het tweede Europese niveau.
Vooral de eerste helft van de wedstrijd ging het gelijk op. Leiden leed veel balverlies en de Grieken profiteerden daar optimaal van. De aanwezige Griekse en Leidse supporters zagen dan ook dat beide ploegen met een miniem verschil de kleedkamers opzochten: 37-38 in Zuid-Europees voordeel.
Het tweede gedeelte van de wedstrijd won Leiden aan scherpte en vlogen de ballen makkelijker in de basket. Daarin kon Iraklis het derde kwart nog wel meekomen, maar in het laatste bedrijf moesten de gasten zich gewonnen geven. Bij een 62-61 stand gaf Leiden gas en via routiniers Worthy de Jong, Luuk van Bree en Einaras Tubutis trok ZZ Leiden de wedstrijd naar zich toe: 71-63.

Uitwedstrijd in Montenegro

ZZ Leiden mag volgende week woensdag om de FIBA Europa Cup spelen in Montenegro. Daar nemen de mannen van trainer Geert Hammink het op tegen KK Mornar Bar. Het Turkse Bahçesehir Koleji is de vierde club in de poule van ZZ.

Scoreverloop:

  • Kwart 1: 25-24
  • Kwart 2: 37-38
  • Kwart 3: 53-51
  • Kwart 4: 71-63