Helmond Sport beëindigt Haagse zegereeks: ADO niet verder dan 0-0

Alle aanvoerders in het betaald voetbal spelen dit weekend met een OneLove-band voor een bredere LHBTI+acceptatie
Alle aanvoerders in het betaald voetbal spelen dit weekend met een OneLove-band voor een bredere LHBTI+acceptatie © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft in de Keuken Kampioen Divisie niet weten te winnen van Helmond Sport. In een oersaai duel wisten beide ploegen niet te scoren.
Een periodetitel, vier overwinningen op rij en al zes wedstrijden ongeslagen. Op sportief vlak beleeft ADO een topseizoen. Toch kennen de doelpuntrijke wedstrijden van de ploeg uit de Hofstad een keerzijde. Met tien tegendoelpunten is Luuk Koopmans voorafgaand aan het treffen met Helmond Sport de meest gepasseerde doelman van het linkerrijtje. In Noord-Brabant gaf trainer Ruud Brood, die van 2004 tot 2006 aan het roer stond bij de Helmonders, daarom een belangrijke boodschap mee: 'Wees niet te laconiek.'
Om 20.15 uur, een kwartier later dan gepland omdat de Haagse supportersbussen in de file stonden, kon de bal aan het rollen worden gebracht. Gehoor leek ADO echter niet aan Brood's boodschap te geven. De Haagse formatie was in de eerste helft slordig en kwam maar moeilijk door het compact staande Helmond Sport heen.

Spaarzame kansen

Pas vlak voor rust ontbrandde de wedstrijd enigszins. Vlak nadat Arno van Keilegom een spaarzame mogelijkheid voor de thuisploeg vergat binnen te schuiven, kopte ADO-spits Thomas Verheydt rakelings over.
Net als in de eerste helft lag het tempo bij ADO na de thee te laag om grote kansen te creëren. De bezoekers wisten zich geen raad met de Helmonders die de Haagse creatievelingen maar weinig ruimte gaven. Sami Bourard kreeg na ruim zeventig minuten een goede kans op de openingstreffer, maar zag zijn inzet over het doel van oud-ADO-keeper Mike Havekotte vliegen.

Thomas Verheydt geschorst

Door dit gelijke spel bezet ADO de zesde plaats op de ranglijst. Volgende week vrijdag komt de koploper op bezoek in het Cars Jeans Stadion: Excelsior Rotterdam. ADO moet het dan stellen zonder Verheydt, die in Helmond zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en daardoor geschorst is.

Scoreverloop Helmond Sport - ADO Den Haag: 0-0 (0-0)

  • -
Opstelling Helmond Sport: Havekotte; Reith, de Bie, Van der Meer, Van der Sluijs; Lion, Vereijken, Van Landschoot; Bosiers (Dolet), Van Keilegom (Lont), Goselink (Houttequiet)
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Amofa, Kemper, Matthys; Klas, Breinburg (M. Mulder), Steijn (Boussakou), Bourard; Besuijen, Verheydt, Catic (Severina)
Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Gele kaart: Lion, Reith (Helmond Sport)Verheydt (ADO Den Haag)
Rode kaart: -