ADO-trainer Brood na bloedeloze 0-0: 'Het was een rommeltje'

ADO Den Haag-trainer Ruud Brood
ADO Den Haag-trainer Ruud Brood © Soccrates Images
DEN HAAG - 'We speelden in een te laag baltempo, waren slordig aan de bal en gaven geen goede druk. Dan kan je opbouwen wat je wil, maar dan wordt het al snel een rommeltje.' In een paar zinnen vat ADO Den Haag-trainer Ruud Brood het spel van zijn ploeg samen tegen Helmond Sport. Een wedstrijd die eindigde zoals deze begon: met een 0-0 stand op het scorebord.
'Vooral over de eerste helft ben ik zwaar ontevreden', reageert de oefenmeester na afloop. 'We liepen achter Helmond aan. In de tweede helft speelden we gelukkig beter, maar hebben we amper echte kansen gecreëerd. De zijkanten hadden te weinig rendement, waardoor de laatste bal niet aankwam.'
De spelers van Helmond Sport vierden het gelijke spel na afloop als een overwinning. Brood ziet dit als een compliment. 'Ze zien ons als een grote tegenstander', legt hij uit. 'We hebben ons lesje geleerd toen we die blijdschap bij Helmond zagen. Natuurlijk is het positief dat we een keer de nul hebben gehouden, maar ik ben er ontevreden over dat we niet hebben kunnen killen. Dat merk je ook wel aan de stemming in de kleedkamer.'

'Een wedstrijd om snel te vergeten'

Hervé Matthys, die volgende week met ADO tegen zijn oude ploeg Excelsior speelt, denkt niet dat er sprake was van onderschatting. 'Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Van te voren wisten we al dat dit een lastige wedstrijd zou worden, maar deze horen erbij. Het enige positieve is dat we niet hebben verloren, terwijl we slecht speelden. Volgende week tegen Excelsior moet het gas er weer op.'