Tweede divisie: Koploper Katwijk verslaat rode lantaarndrager, Quick Boys en Scheveningen gelijk

REGIO - VV Katwijk heeft in de tweede divisie opnieuw gewonnen. Ditmaal was de ploeg van Anthony Correia met 2-0 te sterk voor GVVV, de nummer laatst van de ranglijst. Quick Boys en Scheveningen hebben beide een punt overgehouden aan speelronde 9. De wedstrijden ASWH - Quick Boys en HFC - Scheveningen eindigden beide in 1-1. VV Noordwijk was met 2-0 te sterk voor rivaal Rijnsburgse Boys.

Noordwijk - Rijnsburgse Boys

De burenruzie tussen VV Noordwijk en Rijnsburgse Boys zal vooral worden herinnerd als de wedstrijd waarin doelman Michael Dekkers met een nekblessure naar het ziekenhuis werd gebracht. De doelverdediger botste bij zijn tweede tegentreffer tegen een andere speler.
Thomas Reynaers versloeg de doelman van 'de Uien' al na vier minuten in de korte hoek, waarmee hij Noordwijk al snel op voorsprong schoot. Emiel Wendt verdubbelde na een half uur de score. Nadat de wedstrijd wegens de blessure van Beckers bijna een half uur stillag, gingen de Rijnsburgers tevergeefs in de achtervolging. Rijnsburgse Boys zakt naar de vierde plaats op de ranglijst.

Scoreverloop: 2-0 (2-0)

1-0 Reynaers
2-0 Wendt

ASWH - Quick Boys

Het wisselvallig presterende Quick Boys heeft een punt overgehouden aan de confrontatie met ASWH. Doelman Bryan Janssen was de grote man bij ASWH door de ene na de andere bal uit zijn doel te boksen.
Quick Boys was heer en meester, maar vergat de vele kansen om te zetten in een succes. Pas vlak na rust maakte Darren Maatsen met een droge schuiver de bevrijdende openingstreffer. Toch hielden de Katwijkers slechts een punt over aan het duel. Geheel tegen de verhouding in kopte Diego Snelvangers de gelijkmaker raak uit een voorzet van Luuk Admiraal.

Scoreverloop: 1-1 (0-0)

0-1 Maatsen
1-1 Snepvangers

Katwijk - GVVV

Moeten we het telraam erbij pakken? Dat was de grote vraag voor het treffen tussen de koploper en de rode lantaarndrager van de tweede divisie. Het antwoord: nee.
Nadat de oranje rook was opgetrokken zochten 'de Kattukkers' de aanval, maar vond het de openingen in de Veenendaalse verdediging, die deze week afscheid nam van hoofdtrainer Jochem Twisker, maar moeizaam. Net binnen het uur brak Kilian van Mil de ban en schoot hij de nul van het scorebord. Met een schuiver in de verre hoek bepaalde Danny van Haaren de eindstand op 2-0. Katwijk blijft lijstaanvoerder van de tweede divisie.

Scoreverloop: 2-0 (0-0)

1-0 Van Mil
2-0 Van Haaren

HFC - Scheveningen

Na een draak van een wedstrijd, waarin Scheveningen vorige week doelpuntloos gelijkspeelde tegen VV Noordwijk, heeft de ploeg van John Blok opnieuw gelijkgespeeld. Ditmaal met 1-1 op bezoek bij Koninklijke HFC.
Mike de Niet hielp ‘de Schollekoppen’ na iets meer dan een halfuur op voorsprong, maar zag tevens hoe Wessel Boer in de tweede helft HFC langszij schoot. Scheveningen bezet een tiende plaats op de ranglijst.

Scoreverloop: 1-1 (0-1)