Hockey: Dames HGC lopen punten mis, KZ speelt gelijk tegen HDM

HGC - Pinoké
DEN HAAG - Twee wedstrijden stonden er vrijdag op het programma in de Hoofdklasse Dames. De hockeysters van HGC hebben hun tweede nederlaag van dit seizoen moeten incasseren, na een 3-0 nederlaag tegen Pinoké. HGC zakt hierdoor naar plek drie op de ranglijst, met een punt verschil op de concurrentie. KZ ging op bezoek bij HDM en pakte op het nippertje een punt in de Haagse Derby. Vlak voor rust trokken ze de stand gelijk: 2-2.

Pinoké – HGC 3-0

HGC is er vrijdagavond niet in geslaagd de voorsprong op concurrent Pinoké uit te bouwen in de strijd om het vierde play-off-ticket. Ondanks een veldoverwicht van HGC in het begin van de wedstrijd kwam Pinoké na rust maar liefst drie keer tot scoren. Daarmee lijdt HGC de tweede nederlaag dit seizoen (3-0), waardoor ze naar plek drie op de ranglijst zakken.
Scoreverloop:
  • Maria Steensma 1-0
  • Frances Westenberg 2-0
  • Stella van Gils 3-0

HDM - Klein Zwitserland

De Haagse Derby eindigde op het laatste moment in een gelijkspel. Routinier Pien van Nes zorgde voor een vroege voorsprong voor HDM, waarna Demi Lefranc de stand twee minuten later alweer gelijk trok. In de tweede helft was het weer raak voor Pien van Nes, vanuit een strafbal sleepte ze opnieuw een punt binnen. Lange tijd leek de wedstrijd beslist, maar KZ wist op het nippertje de stand gelijk te trekken, waarna de wedstrijd eindigde in 2-2.
  • Pien van Nes 1-0
  • Demi Lefranc 1-1
  • Pien van Nes 2-1
  • Lise Bom 2-2