Rijnsburg verliest bekerkraker na strafschoppen, Westlandia onderuit in derby tegen Maassluis

Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys treurt
Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys treurt © Orange Pictures
REGIO - Rijnsburgse Boys heeft in Groesbeek een heuse bekerkraker gespeeld. Tegen De Treffers waren er penalty's nodig om het pleit te beslechten: 6-5 voor de ploeg uit Gelderland. In de strijd om de KNVB-beker heeft Westlandia de derby met 2-5 verloren van Excelsior Maassluis. Pas in de laatste tien minuten kon de thuisploeg het doel vinden. Streekgenoot Maassluis stond toen al met 0-4 voor.

De Treffers - Rijnsburgse Boys

Na negentig minuten stond het 1-1 op het scorebord. Een tussenstand die kwam door een vroege treffer van de thuisploeg en een kopbal van Massies Artien voor Rijnsburgse Boys na een uur spelen. Toen beide teams zich wilden opmaken voor de verlenging pakte Bert Koomen van Rijnsburg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De Bollenstreekclub moest met tien man de verlenging in.
Tegen de verwachting in kwam Rijnsburg op voorsprong na tien minuten in de verlenging. Furhgill Zeldenrust maakte de 1-2. Daar kon hij niet lang van genieten. Vijf minuten later stond het alweer gelijk: 2-2. Strafschoppen moesten uitkomst brengen. Die werd gewonnen door De Treffers.

Westlandia - Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis was heer en meester op bezoek bij regiogenoot Westlandia. De tweedevisionist won simpel van de zondagclub die een niveau lager uitkomt. Na twaalf minuten schoot Gabri Urbanus de 0-1 vanaf de strafschopstip binnen.
Nog voor rust was de volgende ronde van de beker in kannen en kruiken voor de ploeg uit Maassluis. Omar El Baad mocht afronden na een mooie aanval: 0-2. De tweede helft probeerde Westlandia het nog wel, maar kwam het via de flanken vooral tot enkele speldenprikjes.
Uiteindelijk liep Maassluis uit naar 0-4 voordat de Naaldwijkers wat terug konden doen. Met twee doelpunten in een minuut tijd leek Westlandia terug in de wedstrijd te komen. Maar Kaylan Muis schoot vijf minuten voor tijd de 2-5 eindstand op het scorebord.

Scoreverloop: 2-5 (0-2)

• 0-1 Urbanus (penalty)