Duel Rijnsburgse Boys afgelast vanwege coronagevallen

Rijnsburgse Boys
Rijnsburgse Boys © Orange Pictures
RIJNSBURG - Het duel van Rijnsburgse Boys zaterdag tegen het Amsterdamse AFC gaat niet door. Door een aantal coronabesmettingen binnen de Rijnsburgse selectie is er een streep door de wedstrijd gezet. Een nieuwe datum voor het duel wordt later bekendgemaakt.
Het duel om de KNVB-beker tegen De Treffers lijkt door de besmettingen een extra vervelend nasmaakje te krijgen. De kans is namelijk groot dat de ploeg de besmettingen rond het duel in Groesbeek heeft opgelopen. De competitiewedstrijd tussen De Treffers en IJsselmeervogels gaat eveneens niet door, dit door meerdere positieve coronagevallen bij De Treffers.
'Er zijn zo’n drie, vier, vijf spelers in onze selectie die klachten hadden en een positieve zelftest hebben gedaan', reageert trainer Henk Wisman in de radio-uitzending van Zuid-Holland Sport. 'We hebben de KNVB om advies gevraagd, waarna de bondsarts constateerde dat het verstandiger is om de wedstrijd eruit te gooien. We moeten nog afwachten of uit de officiële testen ook blijkt dat mijn spelers daadwerkelijk positief zijn, maar we nemen in ieder geval geen enkel risico.'
Rijnsburgse Boys verloor het duel om de beker na strafschoppen. Na negentig minuten stond het 1-1. Ondanks het feit dat de bezoekers het door een rode kaart met een speler minder moesten doen, wisten ze toch op voorsprong te komen. Die voorsprong was slechts van korte duur, want de De Treffers maakten toch nog gelijk en namen de penalty's vervolgens net iets beter.