Tweede divisie: Scheveningen hard onderuit, Quick Boys verslaat Spakenburg

REGIO - Scheveningen is in de tweede divisie met ruime cijfers onderuit gegaan tegen ASWH. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht was met 0-3 te sterk. Quick Boys was in een levendige wedstrijd met 1-3 te sterk voor Spakenburg, terwijl Katwijk in de derby tegen Noordwijk met de 2-0 zege aan de haal ging.

Scheveningen - ASWH

De wedstrijd tussen Scheveningen en ASWH mocht op voorhand een kelderkraker in de staart van de tweede divisie genoemd worden. ASWH, dat twee punten minder had dan 'de Schollekoppen' had het lastig op Sportpark Houtrust. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Luuk Admiraal schoot na een halfuur de openingstreffer tegen de touwen.
Diezelfde Admiraal scoorde na tachtig minuten de derde treffer van de middag. Fabian Korporaal had een halfuur eerder al de score verdubbeld. Scheveningen blijft door deze nederlaag steken op tien punten.

Scoreverloop: 0-3 (0-1)

  • 0-1 Admiraal
  • 0-2 Korporaal
  • 0-3 Admiraal

Spakenburg - Quick Boys

Quick Boys trof met Spakenburg een ploeg die afgelopen week in de beker FC Dordrecht in eigen huis met liefst 3-0 versloeg. Tegen de Katwijkers had Spakenburg het een stuk lastiger. Quick Boys viel zorgvuldig aan, maar wist de gecreëerde kansen niet om te zetten in doelpunten.
Op het moment dat het gecontroleerde aanvalsspel van Quick Boys in elkaar leek te kukelen, maakte Tommy Bekooij na een uur zijn tweede doelpunt van het seizoen. Kevin van Kippersluis deed zijn kunstje over en verdubbelde daarmee enkele minuten later de score. Het bleef doelpunten regenen, waardoor Quick Boys de vijfde overwinning van het seizoen boekte.

Scoreverloop: 1-3 (0-0)

  • 0-1 Bekooij
  • 0-2 Van Kippersluis
  • 1-2 Werkman
  • 1-3 Van Kippersluis

Katwijk - Noordwijk

Katwijk had het lastig met Noordwijk, dat tien punten minder had dan de trotse koploper. Bart Sinteur hielp zijn ploeg na twaalf minuten in een zetel door na een overstapje van aanvoerder Robbert Susan succesvol af te ronden.
Lange tijd leek het erop dat Sinteur de man van de wedstrijd zou worden. Na een gezapige eerste helft bleef Noordwijk geloven in een resultaat en deed het niet veel onder voor 'de Oranjehemden'. Diep in blessuretijd sloeg Katwijk genadeloos toe. Mukhtar Suleiman zette de 2-0 op zijn naam en stuurde Noordwijk met lege handen huiswaarts.

Scoreverloop: 2-0 (1-0)

  • 1-0 Sinteur
  • 2-0 Suleiman

Rijnsburgse Boys - AFC

Wegens coronagevallen in de selectie van Rijnsburgse Boys werd het topaffiche afgelast.