Terugkeer op het oude nest: Elia akkoord met ADO Den Haag

Eljero Elia in zijn eerste seizoen bij ADO Den Haag
Eljero Elia in zijn eerste seizoen bij ADO Den Haag © ANP
DEN HAAG - Het hing al een tijdje in de lucht, maar eindelijk is het zover. Eljero Elia en ADO Den Haag zijn akkoord met een contract tot het einde van het seizoen. De aanvaller keert daardoor na veertien jaar terug bij de club waar hij zijn profcarrière begon. Waarschijnlijk zit hij vrijdag, voor de uitwedstrijd tegen Telstar, al bij de selectie van de Haagse club.
Dertigvoudig international Elia traint al twee maanden mee bij de Haagse club. De afgelopen week speelde hij al een oefenwedstrijd met het beloftenelftal van ADO.
Het definitief vastleggen van Elia had wat voeten in aarde. Omdat ADO in een WHOA-traject zit om van haar schulden af te komen, was het wachten op groen licht. Dat kwam begin vorige week, waarna de residentieclub met Elia om tafel kon. In januari wordt er een moment gepland waarbij speler en club wederom om tafel gaan. Mogelijk is de overname door de Amerikanen dan afgerond en is er financieel meer mogelijk om het contract van de flankspeler op te waarderen.

Juventus, Feyenoord en een WK-finale

Op 23 januari 2005 maakte Elia zijn debuut voor ADO in een thuiswedstrijd tegen FC Groningen toen hij inviel voor Geert den Ouden. Elia speelde uiteindelijk zestig officiële wedstrijden in drie seizoenen voor ADO, waarna hij in 2007 vertrok naar FC Twente.
Daarna kwam hij uit voor onder andere HSV, Juventus, Feyenoord en Istanbul Basaksehir. Met die laatste drie ploegen werd hij landskampioen. Vorig seizoen kwam de vleugelaanvaller uit voor FC Utrecht. Met het Nederlands elftal speelde hij onder andere de WK-finale van 2010.