Michael de Niet grote man bij winnend Scheveningen; Noordwijk onderuit bij Spakenburg

Scheveningen-spits Michael de Niet zorgde met twee doelpunten voor de overwinning van Scheveningen. © Orange Pictures
REGIO - In de tweede divisie wist Scheveningen eindelijk weer eens een overwinning te behalen. In eigen huis won het met 2-1 van IJsselmeervogels. Noordwijk ging verrassend genoeg onderuit bij Spakenburg (2-0). Rijnsburgse Boys had een totale off-day tegen de Koninklijke HFC (0-2) en koploper Katwijk won in de slotfase pas van ASWH (3-2).

Scheveningen - IJsselmeervogels

Voor de laatste overwinning van Scheveningen moeten we terug naar eind augustus, toen de ploeg in eigen huis won van Spakenburg (2-1). Vandaag kon er eindelijk weer feest worden gevierd op Sportpark Houtrust. Beide ploegen probeerden in de beginfase wel te voetballen, maar tot echte kansen leidde het nog niet. In de 34ste minuut leverde middenvelder Barry Rog een perfecte voorzet af op spits Michael de Niet, die met een rake kopbal de 1-0 op het scorebord wist te zetten.
Vlak na rust maakte Khalid Tadmine de gelijkmaker, al ging er een vermeende handsbal van IJsselmeervogels-aanvaller Rydell Poepen aan vooraf. Met wat frisse spelers in het veld werd er druk gezocht naar een opening, maar beide ploegen wisten die niet te vinden. Aan het eind drong IJsselmeervogels wat meer aan en loerde Scheveningen vooral op de counter. IJsselmeervogels kreeg nog wat goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar uiteindelijk was het weer goudhaantje Michael de Niet die Houtrust liet ontploffen. In de blessuretijd kreeg hij een afvallende bal voor zijn voeten en met een rake pegel bracht hij de stand op 2-1.
Scoreverloop: 2-1 (1-0)
  • 1-0 Michael de Niet
  • 1-1 Khalid Tadmine
  • 2-1 Michael de Niet

Spakenburg - Noordwijk

VV Noordwijk ging op bezoek bij het ploeterende SV Spakenburg op sportpark De Westmaat. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Noordwijk-aanvaller Emiel Wendt, die van dichtbij wist in te koppen, maar Spakenburg-doelman Heus bracht knap redding. Daarna was het de wedstrijd van Spakenburg-aanvaller Vince Gino Dekker, die met een paar individuele acties voor flink wat gevaar zorgde. In de 29ste minuut was het dan ook Dekker die een voorzet afleverde op spits Floris van der Linden, die met een rake kopbal Noordwijk op achterstand zette (1-0).
Emiel Wendt wimpelt Rijnsburgse Boys af en blijft Noordwijk trouw: 'Geen vuile woorden'
Noordwijk ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. In de 82ste minuut leverde Vince Gino Dekker weer een heerlijke voorzet af, dit keer op invaller Lowie van Zundert, die de 2-0 binnen werkte. SV Spakenburg was bijzonder effectief. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor SV Spakenburg.
Scoreverloop: 2-0 (1-0)
  • 1-0 Floris van der Linden
  • 2-0 Lowie van Zundert
Chris de Graaf, interim-trainer of wonderdokter van Spakenburg? 'Dit is pas het begin'

Rijnsburgse Boys - HFC

Na de 2-5 overwinning van vorige week bij TEC uit Tiel, ging Rijnsburgse Boys met vertrouwen de wedstrijd tegen HFC tegemoet. De openingsfase beloofde veel goeds, want beide teams creëerde meteen al een paar goede kansen. In de vijftiende minuut kwam HFC-speler Wessel Boer goed mee en legde de bal op het juiste moment af op de meelopende Gerry Vlak, die geen fout maakte (0-1). Op slag van rust kreeg Zeldenrust nog een enorme kans namens Rijnsburgse Boys, maar de doelman van HFC bracht knap redding. De rebound was voor Jongeneelen, maar ook zijn inzet werd gered door de keeper.
Ook in de tweede helft lukte het Rijnsburgse Boys maar niet om een vuist te maken. De echte vorm ontbrak duidelijk bij de thuisploeg. Sietse Brandsma kreeg nog een levensgrote kans namens HFC, maar de rebound belandde op zijn knie en naast het doel. In de allerlaatste minuut kregen de bezoekers uit Haarlem nog een penalty. Jim Hulleman maakte geen fout (0-2).
Scoreverloop: 0-2 (0-1)
  • 0-1 Gerry Vlak
  • 0-2 Jim Hulleman

Katwijk - ASWH

Vooraf had iedereen ingezet op een makkelijke overwinning voor VV Katwijk. De thuisploeg heeft tien punten voorsprong op de nummer twee AFC, terwijl ASWH alle zeilen moet bijzetten om niet te degraderen. In de veertiende minuut maakte Killian van Mil de 1-0 voor Katwijk. ASWH had direct een antwoord op de vroege openingsgoal, want een minuut later zorgde Jarick Dorst voor de gelijkmaker. Goaltjesdief Ahmed El Azzouti zette Katwijk weer op een voorsprong, maar tien minuten voor rust krulde ASWH-linksback Clarence Bijl de bal schitterend in de kruising achter doelman Krul. De koploper had een duidelijk overwicht in de eerste helft, maar toch stond het 2-2 bij de rust.
Het duurde lang voordat Katwijk het goede spel wist om te zetten in een doelpunt, maar in de 82ste minuut bezorgde Rick van der Meer Katwijk de 3-2 overwinning.
Scoreverloop: 3-2 (2-2)
  • 1-0 Killian van Mil
  • 1-1 Jarick Dorst
  • 2-1 Ahmed El Azzouti
  • 2-2 Clarence Bijl
  • 3-2 Rick van der Meer