Instellingen

FC Lisse grijpt naast periodetitel na pijnlijk verlies tegen Ajax

Tom Noordhoff van FC Lisse (links) aan de bal tegen Ajax Amateurs. Rechts Ajax-speler Jip Bartels.
Tom Noordhoff van FC Lisse (links) aan de bal tegen Ajax Amateurs. Rechts Ajax-speler Jip Bartels. © Orange Pictures
REGIO - In de derde divisie heeft FC Lisse een cruciale nederlaag geleden bij de Ajax Amateurs. Bij winst hadden de Lissenaren de periodetitel gepakt, maar de mannen van trainer Raymond Bronkhorst gingen redelijk kansloos onderuit (3-0). Ter Leede kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij DOVO uit Veenendaal.

Ajax - FC Lisse

Het was een cruciale wedstrijd vanmiddag voor FC Lisse, want bij winst waren ze verzekerd van een periodetitel. Toch ging het na twee minuten al mis voor de bezoekers, want Ajax kwam via aanvaller Tristan Buis op een vroege voorsprong. FC Lisse herpakte zich na de vroege achterstand en kwam geleidelijk aan meer in de wedstrijd. FC Lisse kreeg een paar goede kansen om de gelijkmaker binnen te schieten, maar het was weer Ajax dat toesloeg. Middenvelder Kaj de Jong maakte in de 35ste minuut de 2-0. De Jong kreeg kennelijk de smaak te pakken, want drie minuten later was hij ook verantwoordelijk voor de 3-0.
FC Lisse-trainer Raymond Bronkhorst greep hard in na de pauze, want hij bracht maar liefst drie nieuwe krachten in het veld. FC Lisse wist de druk flink op te voeren op de achterhoede van Ajax, al leidde dat niet tot grote kansen. Doelman Erik Cummins wist een zekere vierde treffer van Ajax te voorkomen met een prachtige redding. Verdediger David Verweij kopte in de slotfase nog over, maar verder kwam FC Lisse niet.
Scoreverloop: 3-0 (3-0)
  • 1-0 Tristan Buis
  • 2-0 Kaj de Jong
  • 3-0 Kaj de Jong

Ter Leede - DOVO

Ter Leede ging op bezoek bij DOVO uit Veenendaal, dat onderin de derde divisie bivakkeert. In de derde minuut gaf DOVO-aanvaller Nick Hak de bal mee aan de opkomende rechtsback Timo Pluk, die met een raak schot de 1-0 wist te maken. De Sassenheimers lieten het er niet bij zitten en kwamen in de twaalfde minuut op gelijke hoogte. Aanvaller Noah Marti kopte goed raak uit een corner van Ter Leede. Beide teams kregen nog een paar kansen voor de rust, maar wisten die niet te benutten.
In de tweede helft kreeg Ter Leede nog een goede kans uit een scrimmage voor het doel, maar de inzet werd geblokt door een verdediger van DOVO. Het bleef bij 1-1 op Sportpark Panhuis.
Scoreverloop: 1-1 (1-1)
  • 0-1 Timo Pluk
  • 1-1 Noah Marti