Derde divisie: Westlandia verliest belangrijke wedstrijd, Quick geeft voorsprong weg

Quick gaf tegen DEM een 0-1 voorsprong weg
Quick gaf tegen DEM een 0-1 voorsprong weg © Orange Pictures
REGIO - Het is zowel Westlandia als Quick zondagmiddag niet gelukt om te winnen in de derde divisie zondag. Beide teams speelden een echte degradatiekraker, maar stapten zonder overwinning het veld af. Westlandia ging met 2-0 onderuit bij Hollandia, terwijl Quick 2-2 gelijkspeelde tegen DEM.

Hollandia - Westlandia

Westlandia, dat net als Hollandia bezig is aan een matig seizoen, had het lastig met de thuisploeg. In de onvervalste degradatiekraker was het de ploeg uit Hoorn die in de eerste helft het meeste gevaar stichtte en een paar keer dicht bij de openingstreffer was.
Pas na rust moest Westlandia-doelman Jack Morauw voor het eerst de bal uit zijn net vissen. Sven Deen schoot raak namens de rood-witten. Boyd Stevens gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot door de score te verdubbelen. Vlak nadat Naaldwijker Anwar Beeldstroo met rood van het veld was gestuurd, krulde Stevens de bal uit een vrije trap binnen. Westlandia blijft na twaalf wedstrijden steken op tien punten.

DEM - Quick

Ook het Haagse Quick kon zich zondagmiddag opmaken voor een echte degradatiepot. Op bezoek bij hekkensluiter DEM ging de ploeg van Lennert Hegie op zoek naar de vierde overwinning van het seizoen.
Het was Frank van der Heijden die zijn ploeg na een uur verdiend aan de leiding bracht. Uit een hoekschop kopte hij hard raak. Het lukte Quick echter niet om haar voorsprong vast te houden. Sterker nog, er moest geknokt worden voor een punt. Nadat DEM de wedstrijd had omgedraaid en op 2-1 was gekomen, maakte Van der Heijden zijn tweede van de middag en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 2-2.