Instellingen

Barney verliest en is uitgeschakeld in Grand Slam of Darts

Van Barneveld tijdens de Grand Slam of Darts
Van Barneveld tijdens de Grand Slam of Darts © Orange Pictures
DEN HAAG - Het is Raymond van Barneveld niet gelukt om zich te plaatsen voor de achtste finales in de Grand Slam of Darts. De Haagse darter verloor in het Engelse Wolverhampton met 5-2 van de Schot Gary Anderson en eindigde met één zege en twee nederlagen als derde in de poule. Alleen de nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde.
Anderson brak Barney meteen in de eerste leg, maar in de tweede leg deed de Hagenaar hetzelfde. Na weer een break van Anderson stond het 1-3 en liep Van Barneveld telkens achter de feiten aan.
Barney kwam nog terug naar 2-3, maar het lukte hem niet meer de Schot echt in gevaar te brengen. Met een gemiddelde van 98.31 van Barney tegenover een gemiddelde van 103.88 van Anderson werd Van Barneveld uit het prestigieuze toernooi gegooid.

Deelname aan WK

Barney, die al zeker is van deelname aan het WK volgende maand in Londen, begon het toernooi met een nipte nederlaag tegen Michael Smith (4-5). Daarna volgde een overtuigende overwinning op Joe Davis (5-0). Gary Anderson bleek net een maatje te groot voor de Haagse darter, die dit jaar zijn rentree op het hoogste niveau maakt.