ADO verslaat Telstar in door vuurwerk ontsierd duel

ADO verloor dit seizoen nog geen wedstrijd in november
ADO verloor dit seizoen nog geen wedstrijd in november © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft voor de derde week op rij gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. In Velsen-Zuid werd Telstar door doelpunten van Thomas Verheydt en Vicente Besuijen met 0-2 verslagen. Scheidsrechter Erwin Blank staakte de wedstrijd na een halfuur tijdelijk, omdat supporters vuurwerk op het veld gooiden.
Het was niet het spektakel waar ADO-trainer Ruud Brood op voorhand op had gehoopt. Terwijl fotografen wegvluchtten en scheidsrechter Blank de spelers met een halfuur op de klok van het veld haalde, vulden gele, groene en rode rookbommen het veld. Bij een 0-0 tussenstand werd de wedstrijd gestaakt.
De wedstrijd werd na een halfuur gestaakt
De wedstrijd werd na een halfuur gestaakt © Orange Pictures
In verband met de coronamaatregelen werd de wedstrijd tussen Telstar en ADO voor lege tribunes afgewerkt. De aanwezige supporters buiten het stadion, die na een halfuur vuurwerk over de hekken heen gooiden, kregen van afstand niet mee hoe de Haagse formatie het lastig had op het kunstgras in Velsen-Zuid. Op een harde dreun van Besuijen na, creëerden de Hagenaren weinig kansen. Sterker nog, de grootste kans was voor de thuisploeg. Roman Tugarinov kopte na negen minuten uit een hoekschop op de onderkant van de lat.

Oranje-international in het geel-groen

ADO nam na de onderbreking het heft in handen en hielp zichzelf via een pegel in de kruising vanaf de voet van Verheydt in een zetel. Enkele minuten later kreeg de bonkige spits tevens de kans om de score te verdubbelen, maar vanaf de stip zag hij hoe doelman Abdel El Ouazzane knap redde. Doordat Ricardo Kishna en Besuijen er in de rebound als de kippen bij waren, ging ADO met een 0-2 voorsprong aan de thee.
Elia draagt rugnummer 77
Elia draagt rugnummer 77 © Soccrates Images
'Eljero Elia zou tegen Telstar minuten kunnen maken', blikte Brood vooruit op de uitwedstrijd tegen 'de Witte Leeuwen'. De 30-voudig Oranje-international tekende deze week een contract tot het einde van het seizoen in Den Haag, waardoor hij na veertien jaar terugkeert in zijn vertrouwde geel-groen.

Derde zege op rij

Tegen Telstar kwam de behendige buitenspeler, die op 23 januari 2005 tegen FC Groningen zijn debuut maakte voor ADO, na 75 minuten binnen de lijnen. ADO had het op dat moment steeds lastiger met de thuisploeg, die de aanval zocht. ADO trok de overwinning uiteindelijk over de streep, waardoor het in de maand november tot dusver ongeslagen is.
Besuijen tikte de gemiste strafschop van Verheydt alsnog binnen
Besuijen tikte de gemiste strafschop van Verheydt alsnog binnen © Soccrates Images
Door deze 0-2 zege stijgt ADO naar de zesde plaats en nestelt het zich steviger in de subtop van de eerste divisie. Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd voor Brood en zijn mannen op het programma. In een leeg Cars Jeans Stadion komt hekkensluiter FC Dordrecht op bezoek.

Scoreverloop Telstar - ADO Den Haag: 0-2 (0-2)

• 36. 0-1 Verheydt
  • 43. 0-2 Besuijen
Opstelling Telstar: El Ouazzane; Aktas, Blackson (Berenstein), Tugarinov; Van Doorm, Van Wetten, Dijkstra (Smit), Zakir (Liesdek); Fernandes, Plet, Van Velzen
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Amofa, Kemper, Matthys; Klas, Bourard (Catic), Steijn (Rottier), Breinburg; Besuijen, Verheydt, Kishna (Elia)
Gele kaart: Van Wetten; Dijkstra (Telstar) Breinburg (ADO Den Haag)