Tweede divisie: Noordwijk wint knap van Jong Sparta; Burenruzie Quick Boys - Rijnsburg onbeslist

Noordwijk stuntte tegen Jong Sparta
Noordwijk stuntte tegen Jong Sparta © Orange Pictures
REGIO - VV Noordwijk heeft in eigen huis voor een stunt gezorgd tegen de belofteploeg van Sparta Rotterdam. Marc de Kruijs en Dylan Rietveld hielpen hun ploeg aan een 2-0 overwinning. De burenruzie tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys kende geen winnaar. In een waar spektakelstuk scoorden beide ploegen twee maal en werden twee spelers met rood van het veld gestuurd.

VV Noordwijk - Jong Sparta

VV Noordwijk ontving in eigen huis de belofteploeg van Jong Sparta Rotterdam, dat een knappe tweede plaats op de ranglijst bezette. De 1-0 van Marc de Kruijs viel daarom ook als een behoorlijke verrassing. Nadat oud-VV Katwijk-speler Marouane Afaker al dicht bij de openingstreffer was voor de bezoekers, schoot De Kruijs in de tegenstoot wel raak.
Sparta nam het heft in handen, maar kwam maar moeilijk door de stugge Noordwijkse defensie. Dat het tweede doelpunt van de wedstrijd uit een dood spelmoment viel, was exemplarisch voor de wedstrijd. Dylan Rietveld zette de thuisploeg met nog ruim tien minuten te spelen op rozen.
Door de 2-0 zege komt Noordwijk op twintig punten uit dertien wedstrijden.

Scoreverloop: 2-0

• 1-0 De Kruijs
  • 2-0 Rietveld
De wedstrijden in de tweede en derde divisie blijven de komende weken op de speelkalender staan. Wanneer een wedstrijd toch wordt afgelast, omdat er coronabesmettingen zijn bij een elftal, moet de wedstrijd binnen zeventien dagen worden ingehaald. Hiermee hoopt voetbalbond KNVB te voorkomen dat te veel wedstrijden in het amateurvoetbal worden afgelast.

Quick Boys - Rijnsburgse Boys

Ondanks dat supporters niet welkom waren bij de wedstrijd van de week in de tweede divisie, galmden een paar honderd stemmen door de duinen bij de derby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys. Toen de spelers het veld betraden, zetten de supporters Sportpark Nieuw-Zuid van een afstand in vuur en vlam. Voor honderden euro’s aan vuurwerk werd de lucht ingeschoten.
Jeroen Spruijt scoorde al na zeven minuten het eerste doelpunt van de middag. Uit een corner tikte hij raak na doorkoppen van Dani van der Moor. Ricky van Haaren zette de thuisploeg weer op gelijke hoogte op aangeven van Nick Runderkamp. Twee weken terug besliste Runderkamp in zijn eentje de wedstrijd tegen Scheveningen door twee maal op identieke wijze van grote afstand een vrije trap in de kruising te pegelen.
Scheidsrechter Wim Bronsvoort toverde zaterdagmiddag twee maal een rode kaart uit zijn borstzak. Quick Boys-speler Ivailo Staal kreeg binnen een half uur twee keer geel en ook Marc Magan moest na 57 minuten inrukken.
Quick Boys stond op het moment van de tweede rode kaart op een 2-1 voorsprong. Tommy Bekooij had zijn ploeg vanaf de stip aan de leiding gebracht. Jeffrey Jongeneelen zette in de heksenketel van Nieuw-Zuid de 2-2 eindstand op het scorebord.

Scoreverloop: 2-2

• 0-1 Spruijt
  • 1-1 Van Haaren
  • 2-1 Bekooij
  • 2-2 Jongeneelen
De wedstrijden TEC - VV Katwijk en De Treffers - Scheveningen werden afgelast wegens coronabesmettingen.