Ter Leede schorst keeper Mark de Vries vanwege racistische uitingen

Ter Leede-keeper Mark de Vries
Ter Leede-keeper Mark de Vries © Orange Pictures
SASSENHEIM - Keeper Mark de Vries zal tot 1 januari niet voor voetbalclub Ter Leede uitkomen. Dit heeft de Sassenheimse vereniging besloten nadat hij afgelopen zaterdag een rode kaart tegen Hoek kreeg omdat hij tegenstander Jonathan Constansia racistisch had beledigd. Ter Leede loopt daarmee voor op een eventuele straf van de KNVB.
Volgens Omroep Zeeland noemde Constansia De Vries 'clown', waarna de doelman terugschold met 'zwartkop'. Dit leverde hem na een uur spelen een rode kaart op. Door een doelpunt in de slotminuut van Shaquille Prijor won Ter Leede alsnog met 0-1.
De Vries zit met de situatie in zijn maag en herkent zichzelf totaal niet in het gebeuren. De keeper heeft zondag contact opgenomen met Constansia en zijn excuses aangeboden. De Hoek-speler heeft die excuses geaccepteerd.

Ter Leede distantieert zich

Ter Leede zegt dat het de straf die de KNVB uitspreekt 'in beginsel accepteert'. Want zo schrijven de Sassenheimers op de eigen website. 'Ter Leede is immers een club die zich distantieert van alles wat met racisme en (gender-) ongelijkheid te maken heeft. Gelijkheid voor iedereen is een van de kernwaarden van onze vereniging.'
De voetbalclub uit de Bollenstreek weet ook te melden er contact is gezocht met het bestuur van de vereniging uit Zeeuws-Vlaanderen. 'Dat om onze excuses aan te bieden aan de betreffende speler van Hoek, aan het bestuur, spelers en alle betrokkenen van hsv Hoek.'