Instellingen

Tweede Divisie: Inhaalduel tussen Rijnsburg en AFC in extra tijd beslist

Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys treurt
Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys treurt © Orange Pictures
KATWIJK - De inhaalwedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en AFC in de tweede divisie is dinsdagavond in de extra tijd beslist in het voordeel van de Amsterdammers: 2-3. Het duel stond aanvankelijk op 30 oktober op de kalender, maar kon toen vanwege coronagevallen bij Rijnsburg niet doorgaan.
De thuisploeg kwam tot twee keer aan toe op voorsprong, maar was niet in staat om dit over de streep te trekken. Jeroen Spruijt en Roderick Gielisse waren namens Rijnsburg trefzeker. De Amsterdamse productie kwam op naam van twee oud-Rijnsburg-spelers. Raily Ignacio en Joel Tillema (2x) deden hun voormalig broodheer pijn. De winnende wist AFC in de extra tijd te maken door een strafschop te benutten.
De lijsttrekker in de tweede divisie is Katwijk. Die ploeg staat op eenzame hoogte. Het verschil in punten met Rijnsburg en AFC, voor de start van het seizoen als medetitelkandidaten benoemd, is veertien punten voorsprong op Rijnsburg en negen op AFC.
Scoreverloop: 2-2
1-0 Spruijt
1-1 Ignacio
2-1 Gielisse
2-2 Tillema
2-3 Tillema
De wedstrijden in de tweede en derde divisie blijven de komende weken op de speelkalender staan. Wanneer een wedstrijd toch wordt afgelast, omdat er coronabesmettingen zijn bij een elftal, moet de wedstrijd binnen zeventien dagen worden ingehaald. Hiermee hoopt voetbalbond KNVB te voorkomen dat te veel wedstrijden in het amateurvoetbal worden afgelast.