Tweede divisie: Katwijk ongenaakbaar, Scheveningen op de valreep gelijk

REGIO - VV Katwijk blijft maar winnen in de tweede divisie. Ook middenmoter Excelsior Maasluis moest eraan geloven. De ploeg van Anthony Correia won met 2-0. Quick Boys en VV Noordwijk stapten zaterdagmiddag met lege handen van het veld, terwijl Mike de Niet voor Scheveningen een punt redde tegen Kozakken Boys. Rijnsburgse Boys was veel te sterk voor De Treffers: 4-1.

VV Katwijk - Excelsior Maassluis

Katwijk, koploper van de tweede divisie, is dit seizoen ongenaakbaar en beloonde trainer Anthony Correia deze week met een contractverlenging. Thuis tegen Excelsior Maassluis had zijn ploeg het lastig.
Nadat linkerspits Killian van Mil 'de Kattukkers' na elf minuten op voorsprong schoot, leek het erop dat de thuisploeg het duel met een minimaal verschil naar haar hand zette. Diep in blessuretijd verdubbelde linksback Oege-Sietse van Lingen alsnog de voorsprong, waardoor Katwijk de drie punten in eigen huis houdt.

Scoreverloop: 2-0 (1-0)

• 1-0 Van Mil
  • 2-0 Van Lingen

Jong Sparta Rotterdam - Quick Boys

Met Quick Boys als tegenstander trof Jong Sparta Rotterdam een tegenstander in vorm. Al vijf wedstrijden op rij was de ploeg van Edwin Grünholz ongeslagen. Tegen 'de Kasteelheren' viel er voor Grünholz maar weinig te juichen. Door een doelpunt van Achraf Madi ging zijn ploeg met een 1-0 achterstand de rust in.
Jong Sparta was duidelijk de bovenliggende partij en kwam via Marcus Scholten op een verdiende 2-0 voorsprong. Toen diezelfde Scholten niet veel later zijn tweede treffer van de middag maakte, was de wedstrijd beslist. Sylvano Comvalius redde namens Quick Boys nog wel de eer.

Scoreverloop: 3-1 (1-0)

• 1-0 Madi
  • 2-0 Scholten
  • 3-0 Scholten
  • 3-1 Comvalius

Kozakken Boys - Scheveningen

Scheveningen nam het in Werkendam op tegen Kozakken Boys, dat bezig is aan een teleurstellend seizoen. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Mark Veenhoven schoof de bal langs doelman Sven van der Maaten.
Rowdy van der Putten trok de stand tien minuten voor tijd gelijk door van afstand de 1-1 te maken. Toen Kozakken Boys in de slotminuut alsnog de 2-1 scoorde, leek de wedstrijd gespeeld. Scheveningen-speler Mike de Niet dacht daar anders over. In blessuretijd zette hij de 2-2 eindstand op het scorebord.

Scoreverloop: 2-2 (1-0)

• 1-0 Veenhoven
  • 1-1 Van der Putten
  • 2-1 Ouja
  • 2-2 De Niet

HHC Hardenberg - VV Noordwijk

Marc de Kruijs zette Noordwijk na een klein halfuurtje vanaf de rand van het strafschopgebied op een 0-1 voorsprong. Het lukte de ploeg van Kees Zethof echter niet om de voorsprong vast te houden. Danny Bouws schoot de 1-1 tegen de touwen.
Toen de grensrechter met nog een kwartier te spelen zijn vlag de lucht in stak, leek de 2-1 te worden afgekeurd. Het doelpunt van Jesper Dros was niet geldig. Althans, daar dacht scheidsrechter Frank de Winter anders over. Na overleg met zijn assistent keurde hij het winnende doelpunt alsnog goed, waardoor Noordwijk met lege handen van het veld stapte.

Scoreverloop: 2-1 (0-1)

• 0-1 De Kruijs
  • 1-1 Bouws
  • 2-1 Dros

Rijnsburgse Boys - De Treffers

Jeroen Spruijt was de grote man aan Rijnsburgse zijde. Met drie doelpunten en een assist nam hij de thuisploeg, die afgelopen dinsdag in de extra tijd onderuit ging tegen AFC, bij de hand.
Nadat Spruijt binnen het halfuur de openingstreffer tegen de touwen had gekopt, verdubbelde Furhgill Zeldenrust de score. Toen de 27-jarige Spruijt na een uur de wedstrijd besliste, kregen De Treffers nog een kansje, waarmee ze gelijk de eer redden. Vanaf de stip maakte Spruijt zijn hattrick uiteindelijk compleet, waardoor Rijnsburg mee blijft doen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Scoreverloop: 4-1 (2-0)