WK darts: Van Barneveld, Kuivenhoven en Van Duijvenbode kennen tegenstander

Dirk van Duijvenbode
Dirk van Duijvenbode © PDC
REGIO - Na een jaar afwezigheid doet Raymond van Barneveld weer mee aan het WK darts. Tijdens de loting maandagavond werd bekend dat de Hagenaar de Filipijnse Laurence Ilagan treft in de eerste ronde. Ook Naaldwijker Maik Kuivenhoven doet mee. Hij mag het opnemen tegen Ky Smith uit Australië. Het WK Darts is van 15 december 2021 tot en met 3 januari 2022.
Voor Dirk van Duijvenbode uit 's-Gravenzande begint het toernooi een ronde later. De Westlander staat zeventiende op de wereldranglijst en mag daardoor een ronde later instromen. Aubergenius neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Rus Boris Koltsov en Jermaine Wattimena.
Voor Barney wordt het zijn 29ste WK. Hij speelde er veertien voor de niet meer bestaande dartbond BDO en won er vier. In 2006 maakte de Hagenaar de overstap naar dartbond PDC. Hij won toen meteen het WK van 2007. In de dertien WK's daarna wist hij de beker niet meer te pakken.

Wereldkampioen op pad van Van Duijvenbode

Ook Kuivenhoven is geen nieuwkomer op het belangrijkste darttoernooi van het jaar. De Naaldwijker staat 56ste op de wereldranglijst en speelde een jaar geleden zijn eerste WK. Toen werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld.
Van Duijvenbode is na Michael van Gerwen de best geklasseerde Nederlander. De man die ook bij een auberginekweker werkt, doet voor de derde keer mee aan het toernooi dat altijd rond de feestdagen wordt gespeeld. Vorig jaar haalde hij de kwartfinale. Mocht hij dit jaar weer zover komen, dan moet hij waarschijnlijk regerend wereldkampioen Gerwyn Price verslaan. Hij kan de huidige nummer een van de wereld uit Wales namelijk al in de achtste finale tegenkomen.
We vragen een minuutje van je tijd. Wij hebben namelijk een paar vragen over onze online sportberichtgeving. Zie je liever dat we aandacht besteden aan andere sporten, of heb je tips. Vul dan onze enquête in.