Ocean Race maakt in juni 2023 stop in Den Haag

Team Brunel in Scheveningen in 2018.
Team Brunel in Scheveningen in 2018. © Marina Garcia/Volvo Ocean Race
DEN HAAG - De organisatie van de Ocean Race heeft de datum bekend gemaakt waarop de zeilboten tijdens de 14e editie van de race een stop zullen maken in Den Haag. Op 11 juni 2023 kan het zeilspektakel weer in de Scheveningse haven worden aanschouwd.
De start van het grootste watersportevent ter wereld zal verdeeld over 2022 en 2023 plaatsvinden. Halverwege 2023, van 11 tot en met 15 juni, maken de zeilschepen een stop in de haven van Scheveningen, waar dan de start en finish van de zevende leg. De zeilrace stond eigenlijk al voor volgend jaar gepland, maar werd eerder afgeblazen door de coronacrisis.
The Ocean Race, die sinds 1973 bestaat, gaat van start in het Spaanse Alicante. Na negen etappes over een periode van zes maanden eindigt de zeilrace in Genua (Italië). Het reisschema van de veertiende editie is hier te bekijken.
We vragen een minuutje van je tijd. Wij hebben namelijk een paar vragen over onze online sportberichtgeving. Zie je bijvoorbeeld liever dat we aandacht besteden aan andere sporten, of heb je tips. Vul dan onze enquête in.