Spaanse rugby-international (32) overleden na val van dakterras in Leiden

Rugby'er Kawa Leauma
Rugby'er Kawa Leauma © Twitter: @Ordiziarugby
LEIDEN - De Spaanse rugby-international die van een dakterras viel in Leiden is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de Nederlandse Rugbybond. De 32-jarige Kawa Leauma raakte zaterdagavond zwaargewond na zijn val en werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij maandagavond overleed.
De speler van de Spaanse nationale ploeg was in Nederland naar aanleiding van de wedstrijd eerder die dag tegen Oranje. Na afloop ging hij met een aantal spelers van beide ploegen wat drinken in een bedrijfspand aan de Admiraal Banckertweg op het Leidse bedrijventerrein De Waard. Daar stelt een DIOK-sponsor een ruimte beschikbaar waar de spelers elkaar kunnen ontmoeten.
'Het slachtoffer is letterlijk van het dakterras afgelopen en naar beneden gevallen', zei DIOK-woordvoerder Welmoet Lugt al eerder tegen mediapartner Sleutelstad.
Het ongeval gebeurde zaterdagavond in een bedrijfspand
Het ongeval gebeurde zaterdagavond in een bedrijfspand © Sleutelstad

'Groot verlies'

De Rugbybond zegt 'ontdaan' te zijn en het ongeval 'ten zeerste te betreuren'. 'We doen er samen met de Spaanse Rugby Federatie alles aan om Kawa's familie en naasten zo goed mogelijk te steunen bij dit grote verlies. Onze gedachten zijn bij de speler, zijn vrouw, familie en naasten en wij wensen hun dan ook heel veel sterkte.'