Dirk van Duijvenbode na dartthriller een ronde verder

Dirk van Duijvenbode
Dirk van Duijvenbode © PDC/ Lawrence Lustig
'S-GRAVENZANDE - Dirk van Duijvenbode heeft op het WK Darts in een slechte maar enorm leuke en spannende wedstrijd met 3-2 in sets gewonnen van de Rus Boris Koltsov. Bij een 2-2 stand in de vijfde set was er een verlening nodig, die Aubergenius uiteindelijk naar zich toe trok. In de volgende ronde, na Kerstmis, wacht de Engelsman Ross Smith op de darter uit 's-Gravenzande.
De opkomst van beide mannen met rockmuziek (Koltsov) en hardstyle (Van Duijvenbode) was indrukwekkender dan de eerste set. De darters kwamen niet in hun spel en gooiden rond de tachtig gemiddeld. Bij een 2-2 stand liet Aubergenius toch even zien een plekje of honderd hoger op de wereldranglijst te staan. Hij pakte de beslissende leg eenvoudig en ging zodoende met 1-0 aan de leiding.
Gedurende de wedstrijd lieten de twee publieksspelers zien vol energie te zitten. Het was op het podium nooit saai door de gezichtsuitdrukkingen, het juichen en het treuren van beide heren. Koltsov kon de tweede set het vaakst schreeuwen omdat hij weer een leg had binnengehaald. Hij won met 3-0 en trok daarmee de stand gelijk.

Spannende vijfde set

Zoals eigenlijk de hele wedstrijd, was het niet goed, maar wel leuk om te zien. Het ene moment voerde Koltsov de boventoon, een paar legs later gooide Van Duijvenbode weer beter. Bij een 2-2 stand moest de vijfde set de beslissing brengen.
Het vuurwerk hadden ze voor het laatste moment bewaard. Slordigheden, gemiste dubbels en hoge scores, alles zat in de laatste set. Uiteindelijk miste Koltsov te veel pijlen op belangrijke moment en profiteerde Van Duijvenbode optimaal. Daardoor is hij net als volgend jaar ook na de kerstdagen in Londen te zien.