Rellen gevreesd: FC Den Bosch - ADO Den Haag verplaatst

De ME moest in actie komen na de wedstrijd ADO Den Haag - FC Den Bosch
De ME moest in actie komen na de wedstrijd ADO Den Haag - FC Den Bosch © Regio15
DEN HAAG - De eerste divisiewedstrijd tussen FC Den Bosch en ADO Den Haag wordt verplaatst van vrijdagavond 4 februari naar zondagmiddag 6 februari. De KNVB geeft aan dat dit gebeurt op last van de gemeente Den Bosch. Vanwege veiligheidsredenen wil de burgemeester van de Brabantse stad dat de wedstrijd overdag wordt gespeeld. Het nieuwe aanvangstijdstip is 12.15 uur.
Tijdens het heenduel in Den Haag, afgelopen oktober, braken er rellen uit na afloop van de door ADO met 3-2 gewonnen wedstrijd. De ME moest in actie komen en tenminste vijf mensen werden er aangehouden. Vier daarvan moesten met de politie mee voor openbare geweldpleging, een vijfde persoon voor belediging en openbaar dronkenschap.
Ook werd de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd in de beginfase stilgelegd. Vanaf Midden-Noord, het vak in het stadion met fanatieke aanhang, werd vuurwerk op het veld gegooid. Ook hielden de fans spandoeken omhoog met teksten als 'KNVB maffia' en 'ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots'.