ZZ Leiden koploper in Europe League na overwinning in Rusland

Jhonathan Dunn maakte de winnende treffer voor ZZ Leiden
Jhonathan Dunn maakte de winnende treffer voor ZZ Leiden © Orange Pictures
LEIDEN - ZZ Leiden heeft donderdag in het Russische Perm heeft met 88-91 gewonnen van Parma-Parimatch. Door de overwinning is de basketbalploeg uit de Sleutelstad koploper in de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup.
Leiden was van te voren gewaarschuwd. In de eerste groepsfase van de Europa League was Parma-Parimatch nog twee keer te sterk voor Den Bosch, de huidige koploper in de Nederlandse competitie.
De mannen van coach Geert Hammink konden echter prima mee met de Russen. In de gelijk opgaande wedstrijd begon Leiden furieus waarna de Parimatch gedurende het tweede kwart een inhaalslag moesten maken. Met 45-45 werd er gerust.

Luuk van Bree scoort aan de lopende band

Het derde kwart leek Leiden toch te breken. De ploeg uit Perm liep uit naar een 68-60 voorsprong. Luuk van Bree scoorde echter aan het begin van het vierde kwart zeven punten op rij en hield daarmee de Leidse ploeg in de race.
Met nog een minuut te gaan stond het 88-88 en was het laatste woord aan Jhonathan Dunn. De speler van ZZ scoorde en zorgde daarmee voor een Leidse overwinning aan de rand van de Oeral. Over twee weken neemt de trotse koploper het op tegen het Duitse BBC Bayreuth.
Lees het hele wedstrijdverslag op de website van Mediapartner Sleutelstad.