Klas en Verheydt schieten ADO in tweede helft langs TOP Oss

Klas (l) en Verheydt (r) geven elkaar een high five
Klas (l) en Verheydt (r) geven elkaar een high five © Orange Pictures
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zijn goede reeks van voor de winterstop doorgezet. In eigen huis versloeg de ploeg van Ruud Brood TOP Oss met 2-0. Dhoraso Klas bekroonde zich tot ‘man van de wedstrijd’ door van grote afstand de openingstreffer tegen de touwen te knallen.
Dat de beginstand ook na 45 minuten nog op het scorebord stond, mocht een klein wonder heten. De bezoekers uit Oss hadden het lastig met de Hagenaars. Onder andere Thomas Verheydt was met meerdere gevaarlijke kopballen dicht bij de openingstreffer.
Lege tribunes in Den Haag
Lege tribunes in Den Haag © Soccrates Images
Op slag van rust leek de bal alsnog in het net te belanden. Maar terwijl de bal in de kluts in achter doelman Norbert Alblas belandde, stonden een paar in het geel geklede spelers buitenspel. Diezelfde Alblas was even daarvoor ook al belangrijk door een poging van Vicente Besuijen, die alleen op de doelman afging, op het nippertje onschadelijk te maken.

Wonderdoelpunt

In de uitwedstrijd tegen TOP Oss knalde Dhoraso Klas vlak voor tijd de 3-3 eindstand op het scorebord. Met een weergaloze uithaal redde hij een punt. Ook in de thuiswedstrijd tegen de Brabanders liet hij zien over een ‘behoorlijke’ uithaal te beschikken.
Klas opende op weergaloze wijze de score
Klas opende op weergaloze wijze de score © Orange Pictures
Van ongeveer dertig meter schoot hij zijn ploeg na een uur op voorsprong door een kanonskogel in de kruising te plaatsen. Alblas, die een prima wedstrijd keepte, was volledig kansloos en stond erbij en keek ernaar.

Verheydt met de beslissing

Ricardo Kishna verdubbelde na 80 minuten nog bijna de score, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Ook Eljero Elia, die na een uur als invaller in het veld was gekomen, was dicht bij de 2-0. Alblas was een sta-in-de-weg.
ADO-speler Vicente Besuijen in duel met Niels Fleuren
ADO-speler Vicente Besuijen in duel met Niels Fleuren © Soccrates Images
Vlak voor tijd schoot Verheydt alsnog het tweede doelpunt van de avond raak. Bij een voorzet van Amar Catic kwam hij goed voor zijn man, waardoor de wedstrijd was beslist.

Goede zaken op de ranglijst

ADO doet goede zaken en stijgt naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Doordat zowel FC Volendam als Excelsior deze week niet wist te winnen, is de ploeg uit de Hofstad de winnaar van de week.
Aankomende vrijdag gaan Brood en zijn mannen op bezoek bij Roda JC, maar eerst wacht komende dinsdag RKC Waalwijk in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Onder andere oud-ADO-spits Michiel Kramer staat onder contract bij de Waalwijkers. De wedstrijd in het Mandemakers Stadion is vanaf 18.45 uur live te volgen via 89.3 FM Radio West.

Scoreverloop ADO Den Haag - TOP Oss: 2-0 (0-0)

• 61. 1-0 Klas
  • 88. 2-0 Verheydt
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Janmaat (M. Mulder), Amofa, Matthys, Kemper; Klas, Steijn (Asante), Bourard (Elia); Besuijen (Catic), Verheydt, Kishna
Opstelling TOP Oss: Alblas; Pata, Van Eijma, Lammers, Sanches (Abdat); Kaak (Damen), Stuy van den Herik, Guezen (Büttner), Margaritha, Fleuren (Margaret); Tejan
Scheidsrechter: Martin Pérez
Gele kaart: Tejan (TOP Oss)