Jeroen Kampschreur, topfavoriet op Paralympische Spelen, wint goud op WK para-skiën

Jeroen Kampschreur in actie tijdens de WK para-skiën in Lillehammer
Jeroen Kampschreur in actie tijdens de WK para-skiën in Lillehammer © ANP
LEIDERDORP - Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft zijn wereldtitel op de Super G geprolongeerd. De achtvoudig wereldkampioen was dit weekend in Lillehammer (Noorwegen) zijn Noorse rivaal Jesper Pedersen te snel af.
De 22-jarige Leiderdorper werd tijdens de vorige WK, in 2019, wereldkampioen op alle vijf de onderdelen (Super G, supercombinatie, afdaling, slalom, reuzenslalom). Dat zit er deze keer niet in, omdat Kampschreur eerder deze week tweede werd op de afdeling. Wel kan hij nog altijd vijf keer wereldkampioen worden, omdat de paralympisch kampioen van 2018 tijdens dit WK start op zes discipline.
'Ik heb een heel goed gevoel. Ik was al blij met zilver, maar om eerste te worden op de Super G met drie seconden verschil is te gek', reageert Kampschreur vanuit Lillehammer. 'Ik heb het verschil gemaakt in het tweede, meer technische, gedeelte. Technisch kan ik echt een verschil maken ten opzichte van de rest. Om alle toppers te verslaan hier op de WK is natuurlijk top.'

Paralympische Spelen in Beijing

Jeroen Kampschreur, die geboren werd zonder scheenbenen en daardoor al op jonge leeftijd in een rolstoel terecht kwam, komt zondag in actie op de supercombinatie. Volgende week staan de reuzenslalom (woensdag), slalom (vrijdag) en parallel (zondag) op het programma.
Daarna gaat de focus op Beijing 2022. In maart verschijnt Kampschreur aan de start van de Paralympische Spelen in China, op jacht naar vijf gouden medailles.
Bij de Paralympisch Spelen in 2018 won Kampschreur één keer goud, op de supercombinatie
Bij de Paralympisch Spelen in 2018 won Kampschreur één keer goud, op de supercombinatie © ANP