Beau Snellink en Melissa Wijfje vliegen als reserves mee naar Olympische Spelen

Melissa Wijfje tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Heerenveen
Melissa Wijfje tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Heerenveen © OrangePictures
NIEUWKOOP - Schaatsbond KNSB heeft Beau Snellink en Melissa Wijfje aangewezen als reserves voor de Olympische Spelen. Beide inwoners van de gemeente Nieuwkoop vliegen eind januari samen met twee andere reserves, DaiDai N'tab en Merel Conijn, en de achttien gekwalificeerde schaatsers mee naar de Chinese hoofdstad Peking.
Als uiterlijk één dag voor aanvang (4 februari) van de Olympische Spelen een Nederlandse rijder geblesseerd raakt of positief test op het coronavirus, kan een van de reserves ingezet worden. Uitgezonderd is de ploegenachtervolging, want daar ligt de deadline op respectievelijk 11 (vrouwen) en 12 februari (mannen).
Snellink (Noorden) en Wijfje (Ter Aar) zijn vanwege hun veelzijdigheid aangewezen als reserve. Zij kunnen allebei uit de voeten op de 1500 meter, 3000 meter (vrouwen), 5000 meter, 10.000 meter (mannen), ploegenachtervolging en mass start.

Vijf regiogenoten

Beau Snellink en Melissa Wijfje slaagden er tussen Kerst en Oud & Nieuw niet in om zich via het Olympisch Kwalificatie Toernooi te plaatsen voor de Olympische Spelen. Uit onze regio kwalificeerden Jutta Leerdam ('s-Gravenzande), Kjeld Nuis (Zoeterwoude-Dorp), Hein Otterspeer (Gouda), Patrick Roest (Lekkerkerk) en Kai Verbij (Hoogmade) zich wel.