Tweede en derde divisie weer volledig van start in weekend 18 en 19 februari

Masies Artien van Rijnsburgse Boys in duel met Ahmed El Azzouti van VV Katwijk
Masies Artien van Rijnsburgse Boys in duel met Ahmed El Azzouti van VV Katwijk © Orange Pictures
REGIO - De voetbalcompetitie bij de amateurs wordt in het weekend van 18 en 19 februari officieel hervat. Wel worden er al eerder wedstrijden gespeeld. Vanaf 5 februari worden duels die tijdens de eerste seizoenshelft werden afgelast, ingehaald. Dit is omdat de competitie dan zoveel mogelijk in balans is. De KNVB wil de competitie inclusief de nacompetitie uitspelen.
Op dit moment is er een groot verschil in gespeelde wedstrijden tussen clubs in zowel de tweede als de derde divisie. Zo heeft nummer twee van de tweede divisie, Jong Sparta, al veertien wedstrijden afgewerkt. Koploper VV Katwijk heeft een wedstrijd minder gespeeld en tien punten meer. Als je echter naar verliespunten kijkt dan is De Treffers de ploeg die het dichtst bij Katwijk kan komen. De ploeg uit Groesbeek heeft slechts elf wedstrijden gespeeld en staat op twintig punten. Als ze al hun inhaalwedstrijden winnen komen ze op 29 punten te staan. Zeven punten achter Katwijk.
'Het hoofddoel is en blijft om de competitie uit te spelen', meldt de KNVB. 'De wens is om deze niet te veel op de schop te gooien. De afgelopen twee seizoenen zat dat er vanwege corona niet in en dat maakt promotie/degradatie nu extra belangrijk om alle teams weer op het juiste niveau in te kunnen delen.'

Wrevel bij de clubs

Er is wel wat wrevel bij clubs over de snelle herstart. Sommige clubs hebben een voordeel ten opzichte van andere clubs. Excelsior Maassluis (tweede divisie) en DVS'33 (derde divisie) zaten tot vorige week bijvoorbeeld nog in de landelijke KNVB-beker. Daardoor kregen ze een tijdelijke profstatus en mochten ze ondanks de coronamaatregelen gewoon doortrainen. De twee clubs hebben daardoor in tegenstelling tot de overige amateurclubs wel hun conditie op een normale manier op peil kunnen houden.
Een team mag na overleg met de KNVB maximaal eenmaal uitstel aanvragen vanwege coronabesmettingen. Een eventuele tweede aanvraag tot uitstel vanwege corona wordt door de KNVB beoordeeld en mag het verloop van de competitie niet schaden. Voor de laatste vier speelronden is het niet mogelijk om uitstel te krijgen.