ADO-keeper Luuk Koopmans 'wel even zoet' met schouderblessure

Luuk Koopmans ligt geblesseerd op de grond
Luuk Koopmans ligt geblesseerd op de grond © Soccrates Images
DEN HAAG - Na afloop van de 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior spreekt het gezicht van ADO-doelman Luuk Koopmans boekdelen. Aan de ene kant is hij blij met de overwinning op een directe concurrent, aan de andere kant weet hij dat de mitella die hij draagt niet voor niets is. 'Met deze schouderblessure ben ik wel even zoet', zegt hij.
De blessure loopt Koopmans al vroeg in het duel met Excelsior op. Na twee minuten keert hij met een uiterste krachtinspanning een inzet van tegenstander Reuven Niemeijer. Een zeker lijkend doelpunt wordt gekeerd, maar Koopmans blijft daarna geblesseerd liggen. Hij verroert zich niet en wacht stilliggend op hulp.
'Ik voelde het gelijk. Mijn schouder was uit de kom. Ik heb dat eerder gehad en wist daardoor goed met de pijn om te gaan. Bij iedere beweging gaat er een scheut pijn door je lichaam. Ik wist rustig te blijven, mijn ademhaling op orde te houden en bleef zo stil mogelijk liggen in afwachting van de dokter', vertelt Koopmans over het bewuste moment.

Donderdag naar de specialist

Dokter Bas Bulder is snel ter plaatsen en zet de schouder terug in de kom. Koopmans weet dan al genoeg. Dit is einde wedstrijd. 'Donderdag ga ik naar een specialist in Den Haag. In het gunstigste geval volgt er geen operatie en trainen we de schouder op. Dan ben ik er hopelijk een paar weken uit. Bij een operatie zal het zeker langer duren.'
De 28-jarige doelman is bekend met een vergelijkbare blessure. In zijn PSV-tijd kampte hij al eens met een schouderletsel. Toen aan de andere kant. 'Ik hoop dat het meevalt en dat de specialist donderdag weinig schade ziet', sluit hij af.

Routinier Robert Zwinkels

Door de afwezigheid van Koopmans zal Hugo Wentges de komende periode als stand-in fungeren. Derde doelman Youri Schoonderwaldt is momenteel geblesseerd. Jeugdkeeper Kilian Niekema is actief op de Afrika Cup en daardoor ook niet beschikbaar. Daardoor blijven jeugdkeeper David van de Riet en oudgediende Robert Zwinkels over.
Laatstgenoemde zit al weken niet meer bij de selectie. De Haagse club heeft Zwinkels duidelijk gemaakt dat andere keepers de voorkeur genieten en zoekt naar een oplossing voor de doelman die al vanaf 2005 onder contract staat en daardoor een contract voor onbepaalde tijd heeft.