Aanvaller Elia voorlopig uitgeschakeld door enkelblessure

Eljero Elia wordt behandeld aan zijn blessure
Eljero Elia wordt behandeld aan zijn blessure © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag-aanvaller Eljero Elia is enkele weken uitgeschakeld met een blessure. Dat meldt de Haagse club maandagmiddag. Uit onderzoek is gebleken dat de oud-international geen enkelbreuk heeft. Of er letsel is aan de enkelbanden wordt later onderzocht.
De 34-jarige voetballer lag tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap minutenlang op de grond. Na een overtreding van tegenstander Jasper van Heertum greep hij naar zijn been en vervolgens verliet hij per brancard het veld. Dat betekende na een half uur spelen einde wedstrijd voor de buitenspeler. Het duel in het Cars Jeans Stadion eindige uiteindelijk in 0-0.
Ricardo Kishna, die Elia verving, kreeg een dubbel gevoel bij de wissel. Hij is namelijk zelf lang uit de roulatie geweest door een zware blessure. Zo op het oog leek ook Elia een tijdje in de lappenmand te moeten doorbrengen. 'Met een half oog kijk je naar Eljero', zei Kishna na afloop van de wedstrijd dan ook. 'Omdat je wil weten hoe het gaat. Maar tegelijkertijd moest ik mij ook klaarmaken.'